Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han er lige fyldt 34. Og har allerede flere film- og teaterroller som outsider bag sig. Men outsider kan man ikke ligefrem kaldte Peter Plaugborg i den kommende danske storfilm 'Skammerens datter'.

Her er han nemlig den ondeste af de onde. Drakan.

 - Han er da fantastisk spændende at spille. Selvom han er sværere at forklare. For en skurk er jo ikke noget, man normalt identificerer sig med, siger Peter Plaugborg, som fik sit gennembrud i alder af 30 år i Thomas Vinterbergs 'Submarino' i 2010.

Peter Plaugborgs lidt sene gennembrud skyldes, at han før skuespillet kaldte på ham, uddannede sig som animator.

- Og derfor er det en endnu større drøm at få lov til at spille med i denne film. Jeg har altid haft en stor kærlighed til det meget fantasifulde. Og det er ellers ikke noget, der bliver dyrket i dansk film, så det kræver nærmest et job i en amerikansk film, at få lov til at lege i det univers, siger Peter Plaugborg.

At det er en leg - og skal være en leg - har han i den grad fået understreget under optagelserne til 'Skammerens datter'.

For han har rigtig mange scener overfor filmens unge heltinde 'Dina', som spilles af en 12-årig debutant. Og i mange af scenerne skal han som Drakan netop give den fuld gas som ond.

- I dag har vi f.eks. lavet en scene, hvor jeg helt fysisk var ret voldsom overfor hende. Men jeg har sørget for, at hun kender mig ret godt, så hun ved, at jeg aldrig kunne finde på at gøre hende noget. Og lur mig, om hun rent faktisk ikke synes, at det er en smule sjovt også.

- Jeg gør rigtig meget for, at hun skal føle sig tryg. For det er hårdt arbejde. At lave sådan en film handler ikke bare om at klæde sig ud og sige nogen replikker. Der skal masser af disciplin til. Det har både hun og Rosa. Og samtidig evnen til at nyde det, siger Peter Plaugborg.

Andre læser også