Om præcis en måned er det den 1. december, og det betyder traditionen tro, at landes tv-stationer blænder op for årets julekalendere.

Hvis du glæder dig til at tænde for kalenderlyset og slænge dig i sofaen, mens du langsomt bliver mere og mere ramt af julestemningen, kan du sikkert ikke vente med at tænde fjernsynet og følge med i julekalenderne.

Der er gode nyheder til både dem, der gerne vil se en splinterny julekalender, og dem der glæder sig til et gensyn med en julekalender, der tidligere har været vist.

På TV2 viser de i år ’Juleønsket’, hvor 12-årige Julie drømmer om at holde juleaften med hele sin familie. Uheldigvis skal begge hendes forældre arbejde den 24. december, og Julies halvstoresøster, Mie, skal tilbringe juleaften i Sverige med sin mor.

Men engle i himlen har hørt den unge piges ønske og sender derfor engleaspirant Rafi ned for at løse problemet sammen med Julie og en flok af andre engle. De skal dog også kæmpe mod en gammel dæmon, som ønsker at bekæmpe englene.

På DR1 genudsender de ’Absalons Hemmelighed’, der blev vist første gang i 2006. Den handler om en 12-årig pige, Cecilie, der har en alvorligt syg lillesøster. Da hun hører om Absalons Hemmelighed sætter hun og drengen Hubert sig for at finde ud af, om hemmeligheden kan kurere lillesøsteren.

DRs Ramasjang har kigget dybere i arkivet for at finde årets julekalender. De viser den første julekalender med Nissebanden, der blev sendt for første gang i 1984. Her får Nissebanden til opgave at finde Julemandens gode humør, som er forsvundet.

Hos DR Ultra er de i øjeblikket i gang med at producere sin egen julekalender. Den hedder ’JULTRA’ og handler om Bubber og to børn, der gerne vil holde jul på Costa del Sol sammen med Sofie Linde, der er kendt fra programmer på DR Ultra og Ramasjang.

Hun har dog travlt med tv-programmet og har derfor ikke tid til at tage på juleferie med Bubber og børnene. De prøver derfor at finde en erstatning for den kommende X-Factor-vært, og det kommer der en del sjove ting ud af, oplyser DR til BT.

Derudover har DR Ultra den svenske julekalender ’Piratskatten’ på programmet.

Andre læser også