Lyt til artiklen

Ikonisk bygning fra Olsenbandefilm flytter til Gedser.

DSB's legendariske kontroltårn - af mange kendt som Det Gule Palæ fra »Olsen Banden på sporet« - skal alligevel ikke rives ned. Eller det vil sige: Det skal det, men det genopstår på remisen i Gedser.

Det meddeler Olsen Banden Fanklub DK i en pressemeddelelse.

Den gule bygning stod ellers foran nedrivning, fordi DSB ikke bruger den længere, og de senere år er filmskatten blevet stadig mere hærget.

LÆS OGSÅ:

Nyheden skabte stor opstandelse blandt Olsen Bande-fans. Det gamle kontrolposttårn ved Københavns Godsbanegård spillede nemlig en central rolle i »Olsen-banden på sporet« fra 1975.

Indvendingerne endtet med, at fansene fik et år til at flytte tårnet, og det ser ud til at være lykkedes nu. Hvis fanklubben vel at mærke kan skaffe penge til det.

Det gule palæ

Det er den danske og den tyske Olsen Banden Fanklub, der i fællesskab har besluttet, at »Det Gule Palæ« skal flyttes til Gedser remise.

»Efter besøg hos henholdsvis Gedser Remise og Østsjællands Jernbaneklub i Køge, var det Gedser remise det trak det længste strå,« skriver den danske fanklub i pressemeddelelsen.

 

Nu går fansene igang med at samle penge ind til projektet.

»Nu starter arbejdet med byggetilladelser, jordbundsprøver, transport-forberedelser og ikke mindst den økonomiske indsamling.«

Du kan læse mere om sagen på klubbens hjemmeside.