DR sportens to værter Peter Møller og Ulla Essendrop. DR Sporten skal til at skære i medarbejderstaben på grund af dårlig økonomi.
DR sportens to værter Peter Møller og Ulla Essendrop. DR Sporten skal til at skære i medarbejderstaben på grund af dårlig økonomi. Foto: Andreas Beck

DR Sporten med kendte værter som Ulla Essendrop og Peter Møller, skal skære i antallet af medarbejdere. Årsagen er et massivt underskud på budgettet. Tilbage står en chokeret medarbejderstab, der fik nyheden i starten af denne uge. 

- Folk blev meget skuffede og vrede. Det har ikke været ukendt for os, at der har været et merforbrug. Men omfanget af det, og at det vil få så alvorlige konsekvenser for medarbejderstaben, kom meget bag på os, siger tillidsrepræsentant Michael Olesen til Journalisten.dk

Journalisten skriver, at budgetskreddet ligger mellem to og tre millioner. DR Sportens ledelse forklarer, at budgettet på Sporten er svært at holde, da alle sportsår ikke er ens.

- Sportens økonomi svinger meget, fordi det ene sportsår kan være meget forskelligt fra det næste. Så det er en økonomi, som er mere end almindeligt svær, siger Anders Boje Kern, underdirektør i DR.

Men tillidsrepræsentanten mener ikke, at dårlig styring af økonomien kan tørres af på medarbejderne. Han forklarer, at budgetkontrollen er så stram i DR, at underskuddet burde være opdaget og håndteret noget før.

- Der er tale om et svigt fra ledelsens side, og derfor finder vi det uacceptabelt, at det bliver tørret af på os. Et ledelsessvigt bør ikke gå ud over medarbejderne, siger Michael Olesen til Journalisten.dk

Torsdag blev det besluttet, at ledelsen i DR vil starte forhandlinger med medarbejdergruppen om at få besparelserne gennemført på den mest skånsomme måde. Efter planen skal der være en afklaring i slutningen af januar måned.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.