I disse uger er TV2 i fuld gang med optagelserne til deres næste store tv-satsning.

Programmet hedder ’ Voice – Danmarks største stemme’, og tv-konceptet storhitter lige nu i flere lande. Ikke mindst i Holland og USA, hvor stjerner som Christina Aguilera og Cee-Lo sidder i coachstolene. Og hvor programmerne tiltrækker mindst lige så mange seere som ’X Factor’.

Men ’Voice’ bliver ikke DRs konkurrent, når fjerde sæson af ’X Factor’ vender tilbage til januar.

I stedet satser TV2 på lørdag aften, der i årevis har været en forholdsvis ’svag’ tv-aften, mens fredag og søndag aften er de ’stærke’ tv-aftener, der samler familie Danmark foran flimmerkassen. ’Voice’ skal nemlig sendes hver lørdag og får allerede premiere lørdag den 26 november.

Programmet, er ligesom ’X Factor’, en stor sangkonkurrence, hvor vinderen får en pladekontrakt. Men i modsætning til ’X Factor’ kan alle ikke møde op til audition. Kun personer, der kan synge, kommer med i programmet.

’Voice’ har heller ikke et dommerpanel men fire coaches, der skal hjælpe deltagerne videre i programmet. Det er Steen Jørgensen fra ’Sort sol’, Lene Nystrøm fra ’Aqua’, Sharin Foo fra ’The Revonettes’ og rapperen L.O.C.

Og de skal i de første fem programmer igennem en såkaldt blindtest, før de ved, hvilke deltagere, de har ansvaret for. Blindtesten går ud på, at de sidder med ryggen til de syngende deltagerne, så de udelukkende vurderer stemmen og ikke bliver påvirket af personernes ydre eller deres førstehåndsindtryk.

- Jeg synes, det er en utrolig spændende at lytte til alle de håbefulde stemmer til showets "Blindtests", hvor vi sidder med ryggen til. Det er ganske fascinerende, hvilke billeder der danner sig inde i hovedet ved lyden af en stemme, og hvor sjældent disse billeder stemmer overens med virkeligheden, fortæller Sharin Foo.

Mens L.O.C. fortæller, hvad han leder efter:

- Kriteriet for en spændende stemme er i min bog, at man skal fremprovokere en eller anden følelse i mig. Og det er vel nærmest et flyvsk begreb. Så det handler for mig om at finde grænsen mellem ’det her lyder fedt’ og ’jeg bliver simpelthen nødt til at se den, der synger nu’, forklarer han.

De fire coaches har hver en knap de kan trykke på, hvis de ønsker at bliver coach for personen, de kan høre synge, men som de ikke kan se. Når de trykker på knappen, vender deres til om mod scenen, hvor deltageren står. Trykker flere coaches på knappen, er det op til deltageren at vælge sin coach.

Hver coach skal udvælge 10 deltagere via blindtesten, der går videre i programmet. Herefter er der en elimineringsperiode, som TV2 har valgt at kalde battlerunden. Her skal deltagerne battle på deres vokaler, og kun de bedste går videre. Hver coach skal til sidst stå tilbage med fem deltagere, der alle sammen går videre til liveshowene.

Morten Resen, kendt fra ’Go Morgen Danmark’ bliver vært på programmet, og optagelserne er lige nu i fuld gang i den gamle flyvestation i Værløse.