I et nyt tv-program på Kanal 4 skal en række danske kvinder med babydrømme have hjælp af et hold eksperter til at finde den mand, der skal være far til deres kommende barn. De kvindelige medvirkende er allerede fundet, men nu leder tv-kanalen efter de modige mænd.

Hvordan finder man en far til sit kommende barn, hvis man ikke er på jagt efter kærligheden, men alligevel ønsker en mand at dele ansvaret og oplevelsen med?

En række danske singlekvinder har meldt sig til et nyt tv-program, som skal hjælpe dem med netop det dilemma. Kvinderne har af forskellige årsager droppet planerne om den traditionelle kernefamilie, men ønsker ikke at få børn med en ukendt donor, da de stadig drømmer om, at barnet har en far i sit liv.

I tv-programmet 'Gravid med en fremmed', som kommer på Kanal 4 til næste år, får de derfor hjælp af en række eksperter - blandt andet familieterapeuter, fertilitetslæger og sociologer - til at blive matchet op med en række potentielle kommende fædre, som de lærer at kende og herefter skal vælge imellem.

Det er dog ikke udelukkende deres beslutning alene. For at blive forældre er en fælles beslutning – derfor skal de kommende fædre også sige ja, inden drømmen kan begynde. Og herefter skal det aftales, hvor meget de vil ses under graviditeten, hvordan de fordeler tiden sammen med barnet, det økonomiske og det praktiske, samt hvordan fremtiden skal se ud de næste 18 år, indtil barnet er myndigt.

»Det er blevet mere og mere almindeligt for singlekvinder, der ønsker at blive mor, at vælge manden fra og få et barn alene med hjælp fra kunstig befrugtning. Men rigtig mange singlekvinder ønsker faktisk en far i deres barns liv – også selvom de endnu ikke har fundet den eneste ene. Nu hjælper vi måske nogle af de kvinder med at finde den perfekte far til deres barn,« siger Anne Garlichs, konstitueret programdirektør på Kanal 4, der får programmet produceret hos Snowman Productions, som også står bag 'Gift ved første blik'.

Og netop det populære datingprogram bruger programdirektøren som sammenligning.

»Vi følger deres rejse, som forhåbentlig kulminerer i et fælles barn. Vi har tidligere set fremmede blive gift på tv, men det vil være første gang, at mødet mellem to mennesker på tv resulterer i et barn. Umiddelbart kan det virke grænseoverskridende, men faktisk er det et sympatisk projekt med barnets tarv i fokus,« siger hun.

Mænd, der er interesserede i at høre mere om projektet, kan skrive til far_casting@discovery.com.

Programmet forventes at rulle over skærmen i 2018.