’Star Wars’-filmen ’Solo: A Star Wars Story’ har fået en katastrofal start i biograferne og ser ud til at blive seriens største flop med et kæmpe millionunderskud.

Allerede efter premieren i maj på årets Cannes festival stod kritikerne i kø for at nedsable ’Star Wars’-seriens forhistorie om antihelten Han Solo, der i de første film blev udødeliggjort af Harrison Ford.

I ’Solo: A Star Wars Story’ følger man i skikkelsen af den relative ukendte skuespiller Alden Ehrenreich, en ung udgave af Han Solo, i tiden før han møder ’Star Wars’-seriens hovedpersoner Luke Skywalker og prinsesse Leia, og det er åbenbart ikke noget, der er faldet i publikums smag.

I den anden uge i biograferne har filmen indtjent 186 millioner kroner, hvilket er et styrtfald på 65 procent i forhold til premiereugen, og på verdensplan har den ”kun” indtjent 732 millioner kroner.

Det lyder af mange penge, men i forhold til, at filmen angiveligt har kostet 1,5 milliarder kroner at lave, står det altså til at blive den første ’Star Wars’, der ikke tjener sig selv hjem.

'Han Solo'-holdet til premieren i Cannes. Vis mere

Det amerikanske magasin Vanity Fair giver flere forklaringer på filmens flop. For det første led filmen af produktions-problemer. I løbet af indspilningerne valgte man pludselig at fyre instruktørerne og lave en masse scener om, hvilket både har forstyrret manuskriptdelen og skudt omkostningerne i vejret.

Derudover har den grundlæggende anke blandt ’Star Wars’-fans og eksperter været, at en forhistorie om Han Solo har været unødvendig.

Journalist på ’Troldspejlet’ og assisterende redaktør på filmmagasinet Ekko Ida Rud har blandt andet sagt om filmen til B.T.:

»Hvis man endelig skulle lave en film om Han Solo, burde den være strammere fortalt, og så skulle man lade være med at flette en kærlighedshistorie ind, for jeg ved jo, at prinsesse Leia kommer på banen senere. Den skulle generelt være sjovere og mere flabet.«

'Game of Thrones'-stjernen Emilia Clarke og Alden Ehrenreich har hovedrollerne i den aktulle Han Solo-film. Vis mere