Lad os få spændingen udløst med det samme: Ja, der ér liv på Mars. Og nej, det er ikke venligsindet.

Faktisk er rummonstret i denne nye amerikanske sci-fi-film så koldhjertet, at han (Calvin) spiser en hel håndfuld af vores allerlækreste Hollywood-stjerner – med og uden rumdragt.

I modsætning til flere af de nyeste sci-fi-film (’Inception’ og ’Gravity’) forsøger ’Life’ ikke at tage sig selv alt for alvorligt. Og det er en fordel.

Med den svenske instruktør Daniel Espinosa ved roret stiller filmen sig således tilfreds ved at være en logisk og yderst effektiv fortsættelse af alt fra ’Det kom fra det ydre rum’ til ’The Thing’ og ’Alien’.

Først er de begejstrede

Vi møder den seks mand store besætning, der som så mange før dem forsøger at finde svaret på David Bowies udødelige spørgsmål: Is there life on Mars?

Og det svar finder de.

En lillebitte én-cellet organisme vokser på rekordtid. Og først vil begejstringen – både i rummet og nede på Jorden – ingen ende tage.

En lille dreng hjemme på planeten jorden vinder en konkurrence og døber ’Marsmanden’ for ’Calvin’.

Men jublen varer ikke længe.

Under en forsigtig undersøgelse river den stadig mikroskopiske ’Calvin’ således hånden af en af videnskabsmændene.

Han slipper løs og vokser voldsomt. Snart er det ’Calvin imod alle’. Og besætningens fineste opgave er nu todelt: Overlevelse og isolering.

De må under alle omstændigheder forhindre, at ’Calvin’, der nu har både fangarme og appetit som en forvokset teenager, slipper ned på jorden.

Det lyder ikke farligt originalt. Og det er det heller ikke.

Men Daniel Espinosa ved, hvad han gør. Og sammen med manuskriptforfatterne Rhett Reese og Paul Wernick, der også stod bag den fremragende superheltefilm ’Deadpool’, skaber han her en rumgyser så effektiv, at man sidder som naglet til biografsædet.

Sexede happymeals

Det er de to A-stjerner Ryan Reynolds og Jake Gyllenhaal, der trækker læsset som henholdsvis sexet rumingeniør og sexet rumlæge. De bliver bakket op af Rebecca Ferguson, der passende spiller sexet mikrobiolog. Og det seks-mand store rumcrew afrundes af en sexet russisk missionsleder, en sexet britisk biolog og en sexet japansk system-ingeniør, spillet af hhv. Olga Diho-vichnaya, Ariyon Bakara og Hiroyuki Sanada.

Men at være sexet er tydeligvis ingen hindring, når ’Calvin’ tager for sig af rumretterne.

Således ender vores venner én for én som højtuddannede happymeals. Og selvom ’Life’ i perioder er lidt ’dum og dejlig’, så er slutningen intet mindre end genial.