Nogle af de sidste billeder, der blev taget af 'Folkets prinsesse', Diana, viste hende kysse rigmandsplayboyen Dodi al Fayed.

Derfor troede alle i eftersommeren 1997, at det var den muslimske rigmandssøn, som var genstand for Dianas kærlige følelser. Men det var det ikke.

I virkeligheden bankede Dianas hjerte for den pakistanske hjertekirurg, Hasnat Khan. Ham havde hun mødt to år forinden på det hospital i London, hvor Khan arbejdede.

Den kærlighedshungrende prinsesse og den høje, mørke og meget pressesky kirurg forelskede sig øjeblikkelig i hinanden. Og under deres to år lange og hede kærlighedsaffære brugte parret alle mulige krumspring for at undgå at pressen og dermed offentligheden fik nys om deres kærlighed.

Og det er lige præcis historien om Diana og Hasnat Khans kærlighed, den nye film, DIANA, handler om. I filmen følger man parrets møde, deres turbulente forhold som Diana brændte efter at offentliggøre, mens den sky hjertekirurg var meget mere valen omkring. Hasnat Khan kunne nemlig ikke forlige sig med tanken om, at han ville blive offentligt eje, når og hvis han giftede sig med verdens - dengang - mest fotograferede kvinde.

Den svære hovedrolle som Diana, har den australske skuespiller, Naomi Watts påtaget sig at spille med bævende hjerte. For hvem kan gengive den stadigt forgudede prinsesse godt nok? Og ikke mindst ligne Diana. Det forsøger Naomi Watts på bedste vis i kjoler og kostbare smykker mage til dem, Diana bar i virkeligheden. Og selv om den australske skuespiller er lyshåret, har man alligevel valgt, at hun bærer paryk, der er klippet i en ægte Diana-frisure.

Rollen som Hasnat Khan har Naveen Andrews påtaget sig, mens instruktionen er lagt i hænderne på Oliver Hirschbiegel.

DIANA er sat til at få premiere den 26. september.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.