Lyt til artiklen
For 12 år siden fik den norsk/svenske filmstjerne Maria Bonnevie sit helt store gennembrud i Ole Bornedals 'Jeg er Dina'. Filmatiseringen af Herbjørg Wassmos internationale bestseller.

Den film spillede hun titelrollen i. Men de tider er for længst forbi. Nu må hun nøjes med at spille Dinas mor.

- Det joker vi meget med. Jeg var Dina. Det er længe siden. Nu spiller jeg en Dinas mor, griner Maria Bonnevie, som spiller Skammeren i den kommende eventyrfilm 'Skammerens datter'. Hvor det altså er datteren Dina, som har den helt store rolle.

Men det er ikke kun på film, at Maria Bonnevie er blevet mor.

Med sig på filmoptagelserne i Prag har hun sin datter. Faktisk slipper hun hende helst ikke af syne.

- Hun er 1 år og 8 måneder, siger en meget stolt Maria Bonnevie.

- I denne omgang skal jeg være hernede i Prag i to uger. Derfor er hun med. Og min mor til at passe hende mens jeg arbejder, fortæller Maria Bonnevie, som har datteren med den kendte tv-vært Fredrik Skavlan.

Parret bor i både Stockholm og Oslo. Men mest Oslo.

- Siden jeg fik hende, har jeg kun lavet få ting. Teatret har jeg f.eks. sagt helt nej til. Min første film efter barsel var Susanne Biers 'En chance til', som blev indspillet på Fyn i efteråret. Det var virkelig fint, men noget helt anderledes end denne.

- Det er jætte spændende at få lov til at være med i sådan en slags film som 'Skammerens datter'. Jeg er stor fan af fantasy, elsker 'Game of Thrones'.

- Der er noget ur-film og storslået over det her univers. Og det er så cool at være en del af det, siger hun med et stort smil.

Men så snart optagelserne til 'Skammerens datter' er slut, trækker Maria Bonnevie igen stikket ud.

- Så skal jeg holde fri og være sammen med familien. Jeg har besluttet mig til at være så meget sammen med min datter som muligt i hvert fald indtil hun er to år gammel. Det føles bare vigtigt!