Store skuespillere møder stjerneinstruktør i ny dansk film.

Statsminister Birgitte Nyborg er for længst sendt på pension, men Sidse Babett Knudsen har fortsat fuld fart på karrieren. Lige nu er hun i gang med at optage filmen ’Kapgang’, som instrueres af mesterinstruktøren Niels Arden Oplev.

Niels Arden Oplev har tidligere stået bag publikumssuccesen ’Drømmen’ og verdenshittet ’Mænd der hader kvinder’. Nu skal han så gøre endnu en bog til film, for ’Kapgang’ bygger nemlig på Morten Kirkskovs anmelderroste debutroman af samme navn.

Filmen foregår i 1976 og handler om den 14-årige Martin fra Sdr. Omme, der står over for at blive konfirmeret, men i stedet for kastes ud i en meget turbulent tid, da hans mor pludselig dør af kræft. Martin er samtidig blevet forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim.

Handlingen bygger på Morten Kirkskovs egen ungdom, og Niels Arden Oplev er slet ikke i tvivl om, at bogen egner sig til det store lærred

- Resultatet af bogen taler for sig selv og historien er medrivende og inspirerende, siger Niels Arden Oplev.

Ud over Sidse Babett Knudsen medvirker blandt andre Anders W. Berthelsen, Pilou Asbæk, Jens Jørn Spottag, Anette Støvelbæk, Stine Stengade, Anne Louise Hassing og David Dencik.

De tre hovedroller spilles af Villads Bøye, Frederik Winther Rasmussen og Kraka Donslund Nielsen.

Filmen bliver i disse måneder optaget på Fyn og forventes at få premiere til foråret.