Familien fra 'Mercy, mercy - Adoptionens pris'.
Familien fra 'Mercy, mercy - Adoptionens pris'. Foto: TV2

På søndag får danskerne mulighed for at se den lange og originale version af ’Adoptionens pris', der vil blive vist på TV2.

Efter en del tvivl og forhandlinger om rettigheder, er det fredag eftermiddag lykkedes TV2 at sikre sig mulighed for at vise den originale version af den hjerteskærende dokumentar 'Adoptionens Pris'. Det oplyser TV2 til bt.dk

Mere end 1,2 mio. danskere så den kortere tv-version mandag og tirsdag aften, og siden har debatten om adoption floreret i det meste af Danmark.

Den første udsendelsen er en kort udgave af instruktør Katrine W. Kjærs prisnominerede dokumentar ’Mercy mercy’. TV-versionen er blevet klippet og redigeret, så den passer ind i TV2s programflade og varer 53 minutter i stedet for de originale 90 minutter.

Katrine W. Kjærs dokumentarfilm følger det barnløse par Gert og Henriette, der tager til Etiopien for at adoptere Masho på 4 år og lillebroren Roba på 2. De to tager af sted, fulde af forhåbninger og kærlighed. Men hurtigt må de indse, at det ikke er nogen nem opgave, de har kastet sig ud i.

Det ældste barn, datteren Masho, har svært ved at falde til. Hun reagerer voldsomt udadtil og kan rasere sit værelse på få minutter. Hendes vrede, sorg og frustration over at være taget væk fra sine biologiske forældre til pludseligt at skulle bo i et parcelhus i Holbæk, vokser sig kun større og større.

Både psykologer, læger og psykiatere mener, at hun har problemer med at knytte sig. Hun får derfor diagnosen tilknytningsforstyrrelse. Og efter to et halvt år, hvor forældrene i Holbæk føler, at de gentagne gange har råbt hjælp men ingen fået, foreslår kommunen, at hun bliver anbragt på en døgninstitution. I dag bor Masho derfor på et dansk børnehjem og ser kun sine adoptivforældre hver 14. dag. Og hendes lillebror endnu mindre.

Masho 2

Masho

Sideløbende følger man de biologiske forældre, Sinknesh og Hussen. i Etiopien, der er kærlige forældre til fem børn, men som er HIV positive og har fået at vide, at de skal dø inden for fem år. De bliver derfor overtalt af et børnehjem og den danske organisation DanAdopt til at give to af deres børn væk til det danske forældrepar fra Holbæk. Blandt andet med argumenter som:

- Tænk bare, at jeres børn kan blive præsidenter, ingeniører eller læger en dag og måske vende tilbage til Etiopien.

I dag, mere end fire år efter, lever de biologiske forældre stadig. De arbejder og er i bedring på grund af medicin. Men de er efterladt med en stor sorg og er fortvivlede over, at de ikke hører om nyt fra deres børn. De er blevet lovet, at de alene det første år vil få tre rapporter med billeder om, hvordan det går deres børn. Men de hører intet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.