Der har været mange spekulationer den senere tid, men nu er det sikkert og vist - 'Ringenes Herre' bliver til en tv-serie.

Det bekræfter Amazons administrerende direktør, Jeff Bezos, på Twitter:

'Amazon Prime tager til Middle Earth', skriver han til et billede af den magiske ring fra filmuniverset og bekræfter således oplysningerne om, at det netop er internetgigantens produktionsselskab Amazon Studios, der skal stå for at få fantasiuniverset på skærmen.

Tv-serien vil få premiere på Amazons streamingtjeneste Prime Video.

Det er allerede besluttet, at tv-serien skal have flere sæsoner, ligesom det er offentliggjort, at historien vil være helt ny og udspille sig i tiden før den, man kender fra de tre bogsucceser og efterfølgende biograffilm.

Det har fået fans til at spekulere i, om tv-serien tager udgangspunkt i bogen 'The Silmarillion', som er en beskrivelse af hele forfatteren J.R.R. Tolkiens fantastiske univers, men det har Amazon endnu ikke kommenteret, skriver Business Insider. Det er altså endnu uvist, om tv-serien bliver et gensyn med Frodo, Gandalf og Gollum.

Foto: HANDOUT
Vis mere

Den opsigtsvækkende offentliggørelse kommer i kølvandet på en svær tid for internetgiganten. I sidste måned indgav Roy Price, som var øverste chef for Amazons tv- og filmselskab, sin opsigelse, efter at den kvindelige tv-producer Isa Hackett anklagede ham for upassende opførsel tilbage i 2015.

Inden nåede han dog, i september, at løfte sløret for planerne ved at annoncere, at Amazon var på udgik efter 'en stor serie', der kunne konkurrere med 'Game of Thrones'.

Og det må man sige, at 'Ringenes Herre' har mulighed for, hvis det lykkes selskabet at løfte den tunge opgave.

Film-trilogien har solet sig i ros og hæder, og den sidste film, 'Kongen vender tilbage', løb med 11 gyldne statuetter ved Oscar-uddelingen i 2004. Som den første eventyrfilm nogensinde i Oscar-historien blev den kåret som den bedste film, mens  Peter Jackson fik en Oscar for 'Bedste instruktør'.

Filmene er baseret på J. R. R. Tolkiens litterære mesterværk fra 1954 og 1955.