Selvom han vælter sig i store Hollywoodprojekter, har Mads Mikkelsen fundet tid i kalenderen til at spille med i en ny dansk film. Men ikke en hvilken som helst af slagsen!

Der er nemlig tale om den stort anlagte film om dronning Caroline Mathilde og her skal Mads Mikkelsen prøve kræfter med rollen som livlægen Struensee, som blev Caroline Mathildes elsker.

- Det bliver spændende. Jeg glæder mig rigtig meget, siger Mads Mikkelsen til bt.dk.

Han har de seneste år spillet flere karakterer fra den virkelige verden. Heriblandt modstandmanden Citronen i 'Flammen & Citronen' og komponisten Igor Stravinsky i 'Coco Chanel & Igor Stravinsky'.

Nu skal han hoppe tilbage til 1769 i den nye danske film, som har været på instruktør Nikolaj Arcels tegnebord igennem flere år, på et tidspunkt som en engelsksproget film.

- Jeg ville fra starten gerne lave den på dansk. Men i første omgang var der ikke råd til det. Det viste sig dog, at det ville blive tre gange så dyrt at lave den på engelsk. Så nu bliver det på dansk og da først Mads sagde ja, kunne vi se retningen, forklarer Nikolaj Arcel, som om halvanden måned starter optagelserne i Prag og skal folde det historiske drama ud for 43 mio kroner.

Til rollen som Caroline Mathilde har Arcel valgt den 22-årige svenske skuespiller Alicia Vikander, som mandag aften vandt en Guldbagge - svensk films svar på en Bodil - for sin rolle i filmen 'Till det som är vackert'. Mens filmens skurk, enkedronning Juliane Marie, skal spilles af Trine Dyrholm!

For de som ikke er helt stive i historien, blev den Caroline Mathilde som kun 15-årig gift med den sindssyge kong Christian 7. Den unge isolerede dronning indledte et forhold til kongens livlæge og de to regerede landet frem til 1772, hvor enkedronningen styrtede dem.