Den danske filminstruktør Nils Malmros har været meget hemmelighedsfuld om, hvad hans kommende film, Sorg og glæde, handler om. Nu er det kommet frem, at en meget personlig tragedie er temaet.

I 1984 oplevede den aarhusianske filminstruktør Nils Malmros den største tragedie, en næsten nybagt far kan. Hans egen kone dræbte i 1984 deres ni måneder gamle spædbarn som følge af en psykose.

Flere medier, herunder BT, beskrev dengang den forfærdelige tragedie, der overgik den lille familie, men uden at nævne navne. Det dræbte barn var deres eneste. Nu vil den 68-årige instruktør selv fortælle historien på det store lærred. Det skriver Nils Malmros selv i en mail til filmmagasinet Ekko.

- Af personlige grunde har jeg under tilblivelsen af min nye film ikke ønsket at oplyse, hvad den handler om. Jeg vil fortsat ikke lade mig interviewe, men kan dog fortælle, at den omhandler den tragedie, der i 1984 ramte min kone og mig, da min kone i en psykose dræbte vores ni måneder gamle datter, skriver Nils Malmros

Filmen Sorg og Glæde har premiere i november senere i år, og på Medierådet for Børn og Unges hjemmeside, der vurderer hvorvidt film er egnede for børn, afslører de lidt af handlingen. 

- En mor i psykisk ubalance dræber sit eget spædbarn, hvordan tackler hendes mand den tragiske situation. Filmen, der er fortalt i et roligt tempo uden brug af voldsomme virkemidler på billed- og lydsiden, har en gennemgående alvorstung og sørgmodig stemning. Den indeholder flere følelsesmæssigt meget intense scener, hvor voksne mennesker ses bryde sammen og være tynget af stor skam og sorg, har Medierådet blandt andet skrevet.

Beskrivelsen er siden dog taget ned, ifølge Ekko på grund af en mindre fejl i teksten, der dog ikke skulle omhandle citaterne i teksten her. Ifølge Ekko er filmet blevet vurderet egnet til 11-årige og op efter.

Nils Malmros ønsker ikke at give interviews om sin kommende film foreløbig, skriver han i mailen til Ekko.