- Det er rigtig synd for Pilou, og vi håber, han bliver klar til om tre uger, hvor vi skal starte optagelserne til de sidste to afsnit- siger DR1´s producent af 'Borgen', Camilla Hammerich.

Nu er 'Borgen' heldigvis ikke en actionserie, men en snakkeserie, så tv-producenten frygter ikke, at Pilou Asbæks ødelagte ledbånd i det ene knæ vil bringe optagelserne i fare.

- Det kan være, han kommer til at sidde lidt mere ned, men jeg regner med, at han er klar, når vi starter igen om tre ugers tid. Men vi må selvfølgelig lige først høre, hvad lægerne siger, siger Camilla Hammerich, der fik beskeden i sidste uge.

- Min line-producer sendte mig et foto på en mail, hvor der stod: 'Her står Pilou på krykker', og min første tanke var: 'For helvede da også.'- Men han kunne heldigvis godt køre de sidste optagelser igennem, og der er han i al fald ikke på krykker, forsikrer Camilla Hammerich.

Hun er glad for, at 'Borgen' ikke har været ramt af flere uheld. Når man laver så langt et forløb, så kan man virkelig komme ud for mange ting, men vi har heldigvis været forskånet på 'Borgen'.

Brækkede ben

I DR1´s dramaafdeling er man efterhånden forberedt på at skulle trylle og skrive 'uheld' ind i handlingen - hvis det er muligt.

Som da skuespilleren Charlotte Fich faldt af hesten og forvred sit ben under en velgørenhedsforestilling i cirkus midt i optagelserne til 'Rejseholdet'. Her måtte manuskriptforfatterne i en fart skrive et fald ind i handlingen, der kunne forklare, hvorfor vicekriminalkommissæren gik med krykker.

Værre var instruktøren Niels Arden Oplev stillet i actionserien 'Ørnen', da skuespilleren Jens Albinus var så uheldig at glide i noget vand på scenen og brække begge ben umiddelbart, før optagelserne skulle gå i gang til DR1´s EMMY-belønnede politiserie.

Men bortset fra en lille humpen i starten, var der ingen, der lagde mærke til, at 'Ørnen' var stækket og havde en stuntman til at lave de første store actionscener i starten.

Lykkelige omstændigheder har også ramt een af DR1´s populæreste drama-serier, nemlig 'Krøniken'.
 
Her ventede skuespilleren Anne Louise Hassing sit første barn, og måtte have en 'body'-stunt til at lægge krop til, efterhånden som maven voksede.

- Men har vi en scene, hvor Pilou er nødt til at løbe efter nogen, må vi jo bare sætte ham ind i en bil, siger tv-producenten Camilla Hammerich.

Hun regner med at have de sidste scener af næste sæson af 'Borgen' i kassen i midten af juni, og så går arbejdet med at skrive forberede tredje sæson i gang.

- Ligeså snart Adam Price og hans medforfattere er færdige med at skrive afsnit 19 og 20, går de i gang med manuskripterne til næste sæson, for vi skal være klar til optagelse til februar næste år.