Den britiske dukke-tv-tegneserie for børn 'Brandmand Sam' er under stærk kritik. I et afsnit viser de karakteren Elvis, som glider på et stykke papir på gulvet. Men det viser sig at være en side fra den hellige skrift Koranen, som Elvis står på.

Det skriver Daily Mail.

Et afsnit af tegneserien Brandmand Sam har skabt kontroverser og er blevet kaldt islamofobisk på sociale medier. Det har fået Mattel, som står bag tv-serierne Brandmand Sam, Thomas og vennerne og Byggemand Bob, til at lægge sig fladt ned og undskylde.

Brandmand Sam er en britisk dukke-tegneserie for børn på tv. Den handler om Samuel Peyton-Jones, som er bedre kendt som brandmand Sam. Historierne foregår i og omkring den lille walisiske by Pontypandy.

I afsnittet 'Troubled Waters' i tv-serien ser man karakteren Elvis komme bærende på en bakke, men pludselig glider han i en papirside på gulvet. I det Elvis falder om, svæver papirsiden til vejrs. Og det har fået nærlæsende seere til at rase. Papirsiden viser sig nemlig at være en side fra den muslimske helligskrift Koranen. 

Til Daily Mail siger en talsperson fra Mattel, at de vil fjerne afsnittet fuldstændigt og vil ikke arbejde med animatorerne bag afsnittet igen.

»Papirsiden skulle ikke vise noget læsbar tekst, og vi er oprigtigt kede af denne fejl. Vi beklager, hvis det på nogen måde har stødt eller foruroliget nogen,« siger en talsperson fra Mattel til Daily Mail.

På Twitter har Miqdaad Versi fundet den side i Koranen, som der bliver vist i afsnittet af Brandmand Sam.

Ifølge Miqdaad Versi er der tale om vers 13-26 i kapitel 67 i Koranen.