I ni år har Morten Resen sagt god morgen til danskerne og gelejedet vores dagligdag i gang. Men fra den 5. februar er det slut. Morten Resen tager en pause fra morgenfjernsynet og vil i stedet prioritere sin familie.

»God morgen! Og velkommen til Go morgen Danmark« cirka sådan har det i ni år lydt fra den veloplagte 37-årige vært på TV2s populære program ’Go Morgen Danmark. Men om godt to uger bliver det sidste gang i formentlig lang tid, Morten Resen byder velkommen. Den populære morgenvært har nemlig valgt at tage en pause.

»Lige nu har jeg bare brug for en lang pause. Og så må jeg se, om den ender. Det kan jeg ikke overskue endnu,« lyder det Morten Resen til BT.

Han lægger ikke skjul på, at de sidste ni år har været nogle af de sjoveste, men også hårdeste for tv-værten og familiefaderen til to. Og det har især været de krævende arbejdstider, hvor hans vækkeur har ringet klokken 02.59, så han kunne nå ind fra hjemmet i Helsinge til studiet på Hovedbanegården, der har trukket tænder ud hos Morten Resen.

I ni år har Morten Resen været med til at purre danskerne ud af sengen som vært på Go Morgen Danmark på TV2. Men nu vil værten prioritere sin familie meget mere og tager derfor en pause. Foto: Claus Bech
I ni år har Morten Resen været med til at purre danskerne ud af sengen som vært på Go Morgen Danmark på TV2. Men nu vil værten prioritere sin familie meget mere og tager derfor en pause. Foto: Claus Bech Foto: Claus Bech
Vis mere

»Lige nu har jeg bare brug for at få lidt mere luft i maven,« siger han, og tager samtidig en dyb indånding og tilføjer: »Og så have knap så umulige arbejdstider«.

Beslutningen om at tage en pause, måske for evigt, som vært på Go Morgen Danmark har været en af de sværeste, Morten Resen nogensinde har truffet. Men efter at have levet et dobbeltliv i ni år, hvor den ene uge var dedikeret arbejdet 24/7, og den anden var dedikeret familien, var Morten Resen efterhånden løbet sur i sit dobbeltliv.

»Det har fungeret godt i en periode, selv om det ikke har været supernemt. Men nu er det blevet for svært til, at jeg kan fortsætte med det. Samtidig har min familie indrettet deres liv efter mig i et langt stykke tid. Så nu er det på tide, at jeg gør modsatte,« erklærer Morten Resen.

Andre læser også:
Lars Løkke udstillet som kokainmisbruger på kendt opslagsværk
Lisbeth Zornig tiltalt for menneskesmugling: 'Jeg ville gøre det igen'

Har dine børn i dine arbejdsuger så kunnet mærke, at du ikke var mentalt så meget tilstede, som du kunne have været?

»De har kunnet mærke, at når klokken blev ca 17, har far sat sig ind på kontoret og blevet der, indtil der skulle siges godnat. Han har været væk om morgenen og har været halvtræt om eftermiddagen. Jeg håber jo, de ikke har kunnet mærke det meget. Men rent fysisk har de jo selvfølgelig kunne mærke det. Men jeg har også skuespillet mig til at være mindre træt, end jeg måske har været«, lyder det fra Go' Morgen værten.

Når han den 5. februar siger tak for i dag, vil han stadig være tilknyttet TV2, som vært. Men hvad der så skal ske, aner han ikke.

Til gengæld er hans afløser allerede fundet, det bliver den 46 årige Michael Robak, der især er kendt for at have skrevet bogen ’Hele byen ved det’, og for sit forhold til en anden TV2 vært, Cecilie Frøkjær.