Simon Spies og Mogens Glistrup.
Simon Spies og Mogens Glistrup. Foto: Karl Høver

Simon Spies og Mogens Glistrup var to af Danmarks mest farverige personligheder, men færre ved, at de også var nære venner. Efter at have boet på kollegium sammen i studietiden mødtes de igen 15 år senere, hvor Glistrup blandt andet hjalp vennen med at gøre Spies Rejser til en flyvende succes.

Nu er Christoffer Boe ved at lægge sidste hånd på en ny film, der tager os ind bag facaden på de to topbegavede excentrikere og skildrer deres stormfulde venskab op gennem 1960erne og ’70erne, hvor pengene væltede ind, og de færreste røg videre til skattefar.

Nød livet

Pilou Asbæk fra ’Borgen’ og ’Kapringen’ spiller rejsekongen Spies, der sendte danskerne til charter-synd i syden og selv nød det søde liv til fulde med morgenbolledamer og bevidsthedsudvidende eksperimenter. Nicolas Bro er 0-skats politikeren Glistrup, der skabte sit eget parti og skabte sig der, mens han arbejdede for at vælte staten indefra.

Spørgsmålet er, om de to og Boe stadig kan forarge det pæne danske borgerskab, men underholdende skal det under alle omstændigheder nok blive.

’Spies og Glistrup’ forventes at få premiere til august.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.