Marie Boda, der spiller storesøster Mie i ‘Juleønsket’ på TV2, droppede ud af gymnasiet for at satse på sit arbejde som skuespiller.

Beslutningen kalder hun ‘det største øjeblik i år’.

»Jeg har valgt at fokusere 100 procent på mit skuespil, så det var et stort vendepunkt for mig,« sagde Marie Boda til BT, da hun mødte op på den røde løber forud for optagelsen til ‘TV2 015: De største øjeblikke’ tirsdag aften.

Det var dog ikke en spontan beslutning at droppe afleveringer og eksaminer til fordel for skuespil på fuld tid.

Det havde været på tale længe. Så da den 19-årige kvinde blev tilbudt at lave julekalender på TV2, tog hun chancen. Hun endte med at sige ja til det og nej til gymnasiet. fortalte hun til BT.

»Det har været rigtig sjovt. Der var helt vildt mange fantastiske mennesker på holdet, og vi havde en god instruktør i Carsten Myllerup,« sagde Marie Boda.

19-årige Marie Boda droppede i år gymnasiet for at satse fuld ud på drømmen om at blive skuespiller.
19-årige Marie Boda droppede i år gymnasiet for at satse fuld ud på drømmen om at blive skuespiller. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Selvom det måske kan ligne et stort og risikabelt sats, fortryder skuespilleren ikke sit dramatiske valg om at gå benhårdt efter drømmen.

»Jeg er rigtig glad for mit valg, for jeg er sindssygt glad for mit arbejde. Så det har været et godt år for mig,« sagde Marie Boda til BT.

Hun håber nu på, at succesen fortsætter, og at hun i 2016 får flere roller, som hun kan kaste sig over. Og så trækker udlandet i den 19-årige skuespiller, fortæller hun.

Der er dog ikke noget, som hun kan udtale sig konkret om i øjeblikket. I stedet kan hun i første omgang se sig selv i fjernsynet hver aften frem til juleaften, når ‘Juleønsket’ ruller over skærmen.

Og i januar optræder hun i spillefilmen Tordenskjold og Kold, hvor den danske søhelt rejser til Tyskland for at fri til den stenrige frøken Norris.

Tordenskjold og Kold har premiere 28. januar.