På et hængende hår gik den lokale mesterbager Micki Cheng videre i Den Store Bagedyst. I onsdagens program blev han ikke bare udfordret på kager, men også følelsesmæssigt.

Det blev et eventyr med en lykkelig slutning, da Micki Cheng gik videre i DRs Den store Bagedyst under temaet »eventyr«. Men forinden blev den randrusianske mesterbager i høj grad udfordret, og programmet var præget af mange følelser. Han endte med at ligge nederst i det fem mand store felt.

»Jeg var selvfølgelig glad og lettet, men jeg var også ked af, at Line røg ud,« siger han om deltager Line Jensen fra Aalborg.

Micki Cheng, Line Jensen og en tredje deltager, Liv Hansen, har undervejs i programmet udviklet et tæt venskab. Derfor var det ekstra svært for Micki, at valget stod mellem ham selv og Line Jensen.

»Jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke ville græde på tv, men det kom jeg til. Inden afgørelsen brød jeg fuldstædig sammen over, at valget stod mellem Line og mig. Nu har vi kæmpet sammen i seks programmer, og presset blev bare lige for meget der,« siger han.

Venner og konkurrenter

For Micki Cheng har det været en lettelse at kunne dele bage-oplevelserne med personer, der selv er en del af bagedysten.

»Ingen andre kan forstå, at man ringer efter midnat og græder, fordi ens mousse er skilt,« siger han.

Under programmerne har de også været gode til at støtte hinanden.

»En kage er bare en kage. Eller hvad? Det er det ikke for os, for vi lægger os selv i kagen. Så når kagen får skældud, får vi skældud,« forklarer han.

»Den grimme ælling-kage« var Micki Chengs mesterværk, der sammen med den hemmelige udfordring sikrede, at han gik videre. DR/Pressefoto: Sanne Christophersen
»Den grimme ælling-kage« var Micki Chengs mesterværk, der sammen med den hemmelige udfordring sikrede, at han gik videre. DR/Pressefoto: Sanne Christophersen
Vis mere

Da Liv Hansen onsdag fik ros af dommerne for sit mesterværk, blev både Micki Cheng og Line Jensen rørt til tårer. Men de husker også på, at de er konkurrenter.

»Vi blev venner lige fra starten, og dengang aftalte vi, at vi ville støtte hinanden, men også se hinanden som konkurrenter. Vi har aldrig afsløret overfor hinanden, hvordan vores kager er, før vi mødes dagen før programmet,« fortæller han.

Knækkende kagehus

Det var ikke kun følelserne, der udfordrede Micki Cheng i onsdagens afsnit. Også kagerne drillede. Først skulle deltagerne lave et pandekagehus inspireret af »Hans og Grethe«. Micki valgte at være tro mod eventyret og lavede derfor pandekager til taget og bolsher til vinduerne. Det var en svær udfordring, men det var først foran dommerne, at Micki Cheng fandt ud af, hvor svær den var.

»Blomsterberg valgte at spise kagehusets dør, som var overbagt. Knækket, der lød, da hun tog en bid af det, kunne høres på lang afstand. Jeg troede, hun havde knækket en tand,« fortæller Micki Cheng, der så det som en forfærdelig oplevelse.

Micki Cheng synes, det er meget svært at lave kagehuse. Ifølge dommerne var hans hus uspiseligt. DR/Pressefoto: Sanne Christophersen
Micki Cheng synes, det er meget svært at lave kagehuse. Ifølge dommerne var hans hus uspiseligt. DR/Pressefoto: Sanne Christophersen
Vis mere

Han formåede dog at komme sig oven på nederlaget og var klar til den hemmelige udfordring.

Udfordring på svensk

Her skulle deltagerne bage en prinsessekage - med en svensk opskrift.

»Jeg forstår bare ikke et hak svensk, så jeg læste forkert, og jeg kom til at blande min kagecreme med flødeskum. Det skulle jeg ikke have gjort,« siger han.

Dommerne vurderede Micki Chengs kage til at være den pæneste af alle. Men fejlen med cremen opdagede de, og derfor fik Micki Cheng kun en andenplads. Det var en placering, han stadig er bitter over.

Svært mesterværk

Til gengæld tog han revanche i mesterværket, hvor han udfordrede sig selv meget. Både isomalt (sukkererstatning), gelebobler, chokoladetemperering og Micki Chengs yndlingseventyr blev taget i brug til at lave »Den grimme Ælling-kage«, som han selv har døbt den.

»Det er hamrende svært at temperere især hvid chokolade, så jeg endte med at komme langt bagud. Jeg nåede ikke engang at sætte de sidste tre stykker chokolade på kanten. Da jeg skulle servere det for dommerne, væltede chokoladen bare rundt,« fortæller han.

Kagen, der både forestillede svanefjer- og æg, imponerede alligevel dommerne nok til, at Micki Cheng gik videre.

Klar til semifinale

Nu venter semifinalen for Micki Cheng næste onsdag. Her står temaet på »kreativitet«. Man kan stadig følge Micki Chengs egne indslag til programmet på hans facebookside: »Micki Cheng - Den Store Bagedyst 2015«.