Glæd dig: Det bobler med nye danske tv-serier på DR og TV2.

DR har allerede besluttet, at der kommer en tredje sæson af ’Arvingerne’, og mens vi venter, kan vi glæde os over et tv-år med masser af dansk dramatik på skærmen - både på DR og TV2.

På søndag afløses de fire samspilsramte søskende fra ’Grønnegården’ af en spritny dansk-europæisk krimiserie, mord uden grænser, med danske Lars Mikkelsen i en af de tre hovedroller.

Han trækkes som kriminalkommissæren Harald Bjørn ind i en mordsag på en prostitueret på Vesterbro, der har sine tråde ud i Europa med menneskehandel, tvangsprostitution, moderne slaveri, pengevask og skattesvindel. Det er forfatterne til DRs to Emmy-prisbelønnede krimiserier ’Rejseholdet’ og ’Ørnen’ og sidst ’Livvagterne’, Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, der har skrevet tv-serien, og Nordisk Film har i samarbejde med tyske samarbejdspartnere lagt 12 millioner euro for de otte afsnit.

Til efteråret vender krimi-serien ’Broen’ tilbage med tredje sæson, men denne gang bliver det uden Kim Bodnia, der ikke ønskede at fortsætte.

Første nytårsdag har DR premiere på sin nye krimi-økonomiske tv-serie ’Bedraget’, der var udtaget til at åbne Berlinfestivalen i sidste uge og blev modtaget med stort bifald. Her er Thomas Bo Larsen kriminalbetjenten, der kommer på sporet af nogle kyniske pengemænd og deres lyssky transaktioner i den finansielle verden. Det er medforfatteren til ’Borgen’, Jeppe Gjervig Gram, der har skrevet ’Bedraget’ og instruktøren Per Fly, der er konceptuerende instruktør.

Frække Rita

På TV2 vender Mille Dinesen tilbage som den frække skolelærerinde ’Rita’ med en tredje sæson, efter ’Badehotellet’. Og Ritas lidt naive og klodsede kollega Hjørdis, spillet af Lise Baastrup Nielsen, får sin helt egen tv-serie efter amerikansk opskrift.

Samtidig er optagelserne til et nyt politidrama, ’Norskov’ med Thomas Levin i hovedrollen, netop gået i gang. Her vender en politimand tilbage til sin fødeby Frederikshavn, men det er ikke alle, der modtager ham med åbne arme.

Tv-serien er skrevet af Danja Gry Jensen, og har bl.a. Carsten Riis Østergaard og Anne Sofie Espersen i hovedrollerne. ’Norskov’ ventes at få premiere til efteråret.