Jes Dorph-Petersen forlader TV2 til fordel for TV3, hvor han skal lave Champions League. Det kan ikke være dårligere timet for TV2, fortæller en medieforsker.

- Det er et stort prestigetab, og timingen kunne ikke være dårligere for TV2. Samtidig skal man være klar over, at forandring altid er farlig for et medie, fortæller Mark Ørsten studieleder og lektor ved Journalistik på RUC.

- Folk bryder sig ikke om forandring i deres mediebillede, men for det meste har de glemt det rimelig kort efter, uddyber han.Han mener, at det på den korte bane kan blive et problem for TV2, at en af de absolut største profiler forlader kanalen. Men samtidig mener han ikke, at det vil betyde ret meget, i forhold til danskernes tilvalg af TV2 som betalingskanal.

- Det er et tab af et af de mest kendte ansigter, der dækker alle de store begivenheder for dem, eksempelvis folketingsvalg og royale bryllupper. Men jeg tror bestemt ikke, at folk vælger TV2 fra på grund af hans afgang, siger Mark Ørsten.Medieforskeren mener samtidig, at TV2 nok skal finde en afløser for den populære vært. Men det betyder, at kanalen skal igang med en omrykning af deres værter.