Skuespillerne Gitte Nielsen og Søs Egelind har jongleret med gryder og pander og løbet med trofæet i TV3´s madkonkurrence 'Masterchef'.
Men nu har TV3 sagt farvel til de kendte. I aften er det madtalenter fra hele Danmark, der slås om at vinde titlen som årets 'Masterchef' og 100.000 kr. Og niveauet er så højt, at to af deltagerne allerede er blevet ansat  i en restaurant  i Århus.

Men først skal de have fingre i det eftertragtede, hvide forklæde ved de første to auditions-programmer.

Her er elitesvømmetræner Jason, 29 år, Vanløse, der har to passioner i sit liv: svømning og mad, der er Laila på 38 år fra Kolding med indvandrerbaggrund, der har været et offer for mobning hele sit liv, og haft mad som sin værste fjende, men nu brænder for at vise, hvad hun kan præstere i et køkken, og der er Mads på 18 år fra Skørping, HTX-studerende, der har lavet mad, siden han var 5 år.

»Vi har længe ønsket at lave mad med 'rigtige mennesker' med 'rigtige historier', der har en brændende passion om at lave mad og få lov til at udleve en drøm,« siger Masterchef-dommer, kokken Jakob Mielcke og tilføjer: »Det er underholdende at se Gitte lave mad. Det synes jeg også. Men det er noget andet at se mennesker sætte sig selv på spil og høre deres historier.«

Ny mand i dommer-trioen er kokken Jesper Koch fra Århus, der driver tre restauranter i Århus med sine to brødre.

»Deltagerne brænder for det her. Det betyder rigtig meget for dem, og tårerne presser sig på, hvis vi ikke kan lide deres mad. Jeg har set kokke og kokke-elever, der ikke har det niveau, vi ser her. Det kunne være kokke for nogle af landets bedste restauranter, og nogle gange tænker jeg: 'Har du virkelig lavet det?',« siger Jesper Koch.

»Ja, det er fantastisk at have folk med, der er sindssyg dygtige til at lave mad, og som ser det som deres store chance. Alt er i spil fra starten, og der er store følelser. For dem forandrer det deres liv at komme igennem nåleøjet og videre. Det skal vi lige vænne os til, efter at have været vant til at have med mere medietrænede kendte at gøre,« siger Thomas Castberg, der har været med som Masterchef-dommer i fire år.

»Det er et sats, at vi nu laver ”Masterchef” med almindelige mennesker,« erkender TV3-redaktør Jesper Kynde. »Men 'Masterchef' trænger til fornyelse. Det har seerne fortjent at få.«

Jesper Kynde ikke nervøs for konkurrencen med TV2´s 'Danmarks bedste amatørkokke':

»Næ, det er ikke noget, der bekymrer os. Vi synes, vores program-ide er så stærk, at det ikke har betydning. Madprogrammer er som livsstilsprogrammer: Det går op og ned, men vi spiser alle sammen, har minder, rutiner og følelser forbundet med vores måltider.«