Paprika Steen får hovedrollen i dansk spændingsserie, der allerede har tiltrukket international opmærksomhed.

Når tv-serien ’Gidseltagningen’ får premiere næste forår, er det med et dansk stjernecast, der er en gedigen blanding af kendte navne og kommende stjerner.

Det bliver veteranen Paprika Steen, der får hovedrollen, som hun dog skal dele med en af landets nye lovende skuespillere, Johannes Lassen. Siden rollen som kaptajn Dinesen i Ole Bornedals tv-serie ’1864’, har Lassen stået på spring til det helt store gennembrud.

Den nye serie er lige nu under optagelse on location i Københavns centrum, hvor holdet er nået til afsnit fire ud af de planlagte otte. Og selvom serien ikke engang er halvt færdig, har flere lande allerede købt ’Gidseltagningen’, og det danske produktionsselskab SAM arbejder i Cannes i disse dage for at få blandt andet Storbritannien, Tyskland og USA til at bide på.

Serien betegnes som en psykologisk crime-thriller, og er skabt af manden bag blockbusteren ’Sommeren ’92’, Kasper Barfod, i samarbejde med Adam Price og Søren Sveistrup. Det er således nogle af landets mest succesfulde dramatikere, der står bag. Price har blandt andet skrevet DR-hittet ’Borgen’, der har været en succes over det meste af kloden, og Sveistrup har blandt andet stået bag DRs ’Forbrydelsen’, der har opnået samme internationale status. Men ’Gidseltagningen’ er ikke en DR-dramaserie.

Far til politiagent

Den er bestilt af den kommercielle tv-station Kanal 5, der ejes af Discovery Channel, og det er første gang, den reklamefinansierede station prøver kræfter med det udfordrende tv-drama, som Danmarks Radio ellers har siddet tungt på.

»Det er et meget ambitiøst projekt, og jeg har fået en virkelig god og krævende rolle som hovedpersonens far,« siger en af landets stærkeste skuespillere Henning Jensen til BT.

I gidseltagningen har han en af de bærende roller som pensioneret forsvarschef, der samtidig er far til den politiagent, der skal lede aktionen under en gidseltagning, hvor ukendte gerningsmænd har taget en række gidsler i et tog i Københavns metro.

Købt af flere lande

De kendte skuespillere i serien er Paprika Steen, der har den kvindelige hovedrolle, samt Henning Jensen, Dar Salim, Cecilie Stenspil og Alexandre Willaume.

Blandt de yngre, mere ukendte kræfter er seriens mandlige hovedperson Johannes Lassen samt Allan Hyde, der spillede Flemming Povlsen i ’Sommeren ’92’, og Sara Hjort Ditlevsen, der blandt andet har haft roller i serierne ’Rita’ og ’Kristian’.

»Ud fra de optagelser, jeg hidtil har set, ser det rigtig godt ud. Serien får en høj production value og er på nuværende tidspunkt købt af Norge, Sverige, Island, Polen, Estland og Benelux-landene,« siger Meta Louise Foldager fra SAM-productions til BT.

Når serien bliver udbudt i Cannes i denne uge, samt april næste år, regner Foldager med at en lang række lande vil følge efter.