Den danske verdensstjerne Mads Mikkelsen har de seneste år skabt sig en solid karriere i udlandet, men trods massevis af jobs i udenlandske storfilm som 'Rogue One' og 'Doctor Strange', så vil skuespilleren alligevel gerne hjem til Danmark og arbejde igen.

Det fortalte skuespilleren til flere danske medier for nylig, da han var på filmfestivalen i Cannes for at promovere sin seneste film 'Arctic'.

»Jeg kan godt savne at lave noget dansk engang imellem. Det er der jo forskellige grunde til, at jeg ikke gør. En af grundene er, at der ikke er nogen tilbud. Eller i hvert fald ikke nogen, jeg synes er superinteressante,« sagde Mads Mikkelsen til DR i Cannes.

Mads Mikkelsen med sin kone Hanne Jacobsen under filmefestivalen i Cannes.
Mads Mikkelsen med sin kone Hanne Jacobsen under filmefestivalen i Cannes. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

Den 52-årige skuespiller har flere internationale projekter på vej, herunder den amerikanske film' At Eternity's Gate', hvor stjerner som Oscar Isaac og Willem Dafoe også medvirker. Derudover er også filmen 'Chaos Walking, hvor to af Hollywoods hotteste navne, Daisy Ridley (Star Wars) og Tom Holland ('Spiderman Homecoming') er på rollelisten sammen med Mads Mikkelsen. Endelig er der også både en kommende Netflix-serie 'Polar' og et computerspil, som Mikkelsen lægger stemme til.

Trods de mange store projekter, er Mads Mikkelsen dog ikke bleg for at kaste sig ind i langt mindre danske film på små budgetter. Så længe, der er tale om det rigtige projekt.

»Så snart der er noget, der vil mig noget godt. Der er lidt hul lige nu. Og nu er der nogle nye unge mennesker, som laver en masse fede film, og de finder jo deres egne konstellationer, og sådan skal det også være,« fortalte Mads Mikkelsen til Soundvenue i Cannes.

Skuespillerens seneste projekt 'Arctic', om en mand der strander alene i et arktisk landskab, har modtaget positive anmeldelser fra flere store, amerikanske medier efter visningen i Cannes. Det vides dog ikke, hvornår filmen får dansk premiere.