To danske verdensstjerner, Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas, sender tanker til Bodil Jørgensen. De tre er samlet i én og samme film, ’Mænd og høns’.

Bodil Jørgensen, der ligger på sygehuset efter en tragisk ulykke ved vestkysten, nåede lige at indspille sine scener i filmen.

I dag, da det var sidste optagedag på filmen, der er skrevet af den danske Oscar-vinder Anders Thomas Jensen, var pressen samlet på film-settet ved Otterup på Fyn.

Filmholdet er stærkt berørt af Bodil Jørgensens traktoruheld, der skete for en uge siden under optagelserne til ’Far til fires vilde ferie’.

- Vi vil meget gerne sende en hilsen til Bodil. Vi savner hende rigtig meget og vi elsker hende højt, siger Nikolaj Lie Kaas til BT.

Anders Thomas Jensen uddyber:

- Det er dybt tragisk. Jeg elsker Bodil. Vi var færdige med at filme med Bodil, da det skete, vi manglede et stillbillede, der måtte vi bruge en stand in. Jeg tør ikke tænke på konsekvenserne, hvis det var sket tidligere under optagelserne.

Ifølge filmens producer Kim Magnusson måtte filmholdet skrive en smule om i manuskriptet efter Bodil Jørgensens uheld.

- Vi måtte flytte hendes figur lidt længere væk i en konkret scene, hvor Bodil stod centralt. Bodil blev så erstattet af en stand-in, siger filmproducenten.

Bodil Jørgensen har brækket begge sine kraveben, alle sine ribben i begge sider, og har brud på sit bækken. Hun har også beskadiget sin nyre og lever, har den 53-årige skuespillerindes mand, Morten Søborg, fortalt til BT.

Søborg, Bodil Jørgensen og nævnte Anders Thomas Jensen vandt sammen en Oscar i 2011, da ’Hævnen’ triumferede i Hollywood. Søborg som fotograf, Jørgensen i kraft af en birolle og Jensen som manusforfatter til Susanne Biers film.

Jensens nye ’Mænd og høns’ er en slags opfølger til ’Blinkende lygter’. Udover de nævnte spiller David Dencik, Nicolas Bro, Søren Malling og Ole Thestrup med i filmen.

Bodil Jørgensen har en stor rolle i filmen, som en kvinde, der bor på en (fiktiv) dansk ø. Øen opsøges af to brødre, Mads Mikkelsen og David Dencik, som har opdaget, at deres far i virkeligheden ikke er deres rigtige far. Med det hold kommer det næppe bag på nogen, at øen er beboet af originaler.

I pressematerialet til den nye film optræder Bodil Jørgensen sammen med de øvrige skuespillere. Den tragiske ulykke forhindrede, at hun var med, da BT mødte filmfolkene. Foto: Rolf Konow.