Line Gertsens barndom var præget af grov mobning, fortalte hun onsdag aften i programmet 'Mit Liv Med Mobning'
Line Gertsens barndom var præget af grov mobning, fortalte hun onsdag aften i programmet 'Mit Liv Med Mobning' Foto: Lea Meilandt Mathiesen

Nogle af dem blev holdt udenfor, skubbet af cyklen, og græd sig selv i søvn. Andre var selv blandt mobberne. Sådan fortalte flere kendte danskere i programmet 'Mit Liv Med Mobning', der blev sendt på DR 1 onsdag aften.

Især skuespiller Mathilde Norholt, datter af Kirsten Norholt og kendt fra tv-serien 'Lykke', er den dag i dag stadig stærkt berørt, når hun tænker tilbage på sin barndom og ungdom.

- Jeg blev mobbet og holdt udenfor. Jeg blev ikke talt til, og hvis jeg blev talt til, så blev jeg grinet af. Jeg var også skide uheldig. Jeg havde bumser, briller og bøjle, og jeg kom aldrig med til festerne, siger Mathilde Norholt i progammet, man kunne opleve kl. 22 onsdag aften.

Undervejs blev Mathilde Norholt så berørt, at hun flere gange var nødt til at holde pause, da gråden pressede på.

- Jeg gik være eneste dag og tænkte, at der måtte være noget galt med mig. Jeg måtte jo være røvsyg. Jeg kan huske, at jeg tit har grædt mig selv i søvn. Og det er der ingen børn, der skal, siger hun og fortsætter:

- Nu, hvor vi taler om det, bliver jeg berørt, fordi den der fornemmelse kommer tilbage. Det har jo påvirket mig, fordi det var på et tidspunkt i ens udvikling, hvor man var usikker. Og de (mobberne, red.) var jo også pisse usikre. Det var jo derfor, de gjorde det.

Også tv-vært Line Gertsen var udsat for grov mobning i folkeskolen.

- Nogle af drengene i min klasse havde gjort det til en sport, at når jeg cyklede hjem fra skole, lå de på lur i skoven og standsede mig. Og de kunne også finde på at skubbe til cyklen, så jeg væltede af den. Så fik jeg nogle mavepumpere, og de kunne finde på at tage min taske og sprede indholdet ud, siger hun i programmet og fortæller, at hun græd en del og husker tilbage på en specifik episode:

- Jeg kan huske, at jeg faldt sammen over en bordplade ovre i skolen midt i en time og bare græd og græd. Når jeg tænker tilbage på det, kan jeg simpelthen lugte den linoleum, der var i bordpladen. Jeg kan komme tilbage til den fornemmelse af totalt magtesløshed.

Fredag 4. januar sidder ekspert Jon Lange klar på bt.dk til at svare på dine spørgsmål om internet-mobning. Følg debatten live og chat direkte med Jon Lange mellem kl. 11.30 og 13.

For Anne-Grethe Bjarup Riis var det stik modsat Line Gertsen og Mathilde Norholt. Hun hørte selv til den gruppe, som holdt andre udenfor.

- Jeg har selv stået i en cirkel og sparket på en med træsko. Det har jeg stadigvæk dårlig samvittighed over. Jeg gjorde det for selv at undgå at blive mobbet. Så stod man bare og sparkede, så vedkommende ikke kunne komme ud af cirklen, siger hun i programmet.

- Det er så ufedt, fortsætter Anne-Grethe Bjarup Riis

I 'Mit Liv Med Mobing', kunne seerne bl.a. også opleve politiker Bertel Haarder, entertainer og forfatter Lotte Heise og håndboldspiller Bo Spellerberg fortælle, hvordan de oplevede mobning i deres barndom og ungdom. Både som ofre og mobbere.

Fredag 4. januar sidder ekspert Jon Lange klar på bt.dk til at svare på dine spørgsmål om internet-mobning. Følg debatten live og chat direkte med Jon Lange mellem kl. 11.30 og 13.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.