Lyt til artiklen

'Diana'

Drama

Jeg mindes tydeligt den søndag morgen i 1997, da nyheden om Dianas tragiske ulykke i en paristiske tunnel ramte verden. De fleste husker også blomsterhavet foran Kensington Palace og ikke mindst de to unge prinsers tunge gang efter moderens kiste og sørgelige afsked.

Derfor så jeg også frem til en god og ærlig film om et af vor tids største ikoner, men desværre blev det ikke denne.

Trods de mange rekonstruktioner af berømte billeder af hjerternes dronning, såsom Anti-landmine-kampagnen i Angola med den lille benamputerede pige, det kontroversielle Panorama-interview, hvor Diana får sagt: ’Vi var tre i ægteskabet, så det var lidt fyldt’, de sidste paparazzi af Diana og Dodi Fayed på en lystyacht og på Hotel Ritz i Paris, og den nye vinkel med kærlighedsforholdet til en pakistansk hjertelæge, så er det hele ikke andet end overflade og papfigurs-agtigt.

Vi kommer aldrig under huden på karaktererne, og replikkerne lyder, som bliver de læst op af et kulørt ugeblad, men Naomi Watts kæmper ihærdigt i rollen som prinsessen af Wales.

Denne længe ventede film om afdøde Lady Di er dog hverken så frygtelig, som nogle vil hævde, men heller ikke så gribende, som den meget gerne vil være.

lind@bt.dk