Den filmaktuelle danske instruktør har allerede planlagt sine to næste film. Den ene er en opfølger til succes-gyseren ’Nattevagten’.

»Jeg er netop gået i gang med at skrive ’Nattevagten 2’. Og mit håb er, at vi kan samle det gamle hold igen,« siger Ole Bornedal til BT og afslører, at han arbejder på en fortsættelse af det store gyserhit ’Nattevagten’ fra 1994, der i sin tid solgte næsten en halv million biografbilletter.

Bornedals plan er at lave ’Så længe jeg lever’, der er instruktørens længe ventede film om sangeren John Mogensen i 2017.

Optagelserne til dén går i gang, så snart premieren på Bornedals aktuelle film, ’Dræberne fra Nibe’, har fundet sted 11. januar. Og når John Mogensen-filmen er færdig, vil Bornedal kaste sig over gyset i ’Nattevagten 2’.

Den danske filminstruktør har allerede haft kontakt til flere af skuespillerne fra den oprindelige ’Nattevagten’, der alle har vist interesse for at være med i det nye projekt.

»Jeg har kontakt med det gamle hold, som består af Ulf Pilgaard, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Sofie Gråbøl og Lotte Andersen,« siger Ole Bornedal, der fortæller, at ideen om en efterfølger til den prisbelønnede 90er-film ikke kommer, fordi han absolut vil lave en toer.

Idé til en ny gyser

»Det er ikke født ud af, at jeg bare gerne vil lave en toer, men ud fra en idé, jeg fik om en ny gyser. Så det er en ny historie, som så har de gamle karakterer i ryggen,« siger Ole Bornedal.

»Jeg sad en dag og tænkte på, hvad der ville være sket, hvis Martin (filmens hovedperson, spillet af Nikolaj Coster-Waldau) og Kalinka (spillet af Sofie Gråbøl) havde fået en datter. Og gad vide om kommissær Wörmer egentlig overlevede, da han blev skudt i slutningen af filmen,« siger Bornedal, der allerede er godt i gang med manuskriptet til den nye film.

Instruktørens forrige projekt var den storstilede tv-serie ’1864’, som han arbejdede på i næsten fem år. Og siden har han lavet ’Dræberne fra Nibe’, der har premiere11. januar.

Da Bornedal præsenterede ’Nattevagten’, signalerede hans film på flere måder et nybrud i dansk film og drama. På det tidspunkt var det usædvanligt, at danske film havde internationaltsnit, og meget usædvanligt blev der lavet en amerikansk version af filmen, der havde Nick Nolte og Ewan McGregor i hovedrollerne.

I Danmark modtog Bornedal fem Robert-priser, blandt andet for årets bedste spillefilm, og ’Nattevagten’ blev yderligere belønnet med en Bodil for bedste kvindelige birolle til Lotte Andersen.

Udover de danske film arbejder Ole Bornedal på tre amerikanske projekter. En thriller om dødsstraf, en zombiefilm om voodoo samt en science fiction-film. Han har tidligere lavet den amerikanske gyser ’The Possession’, der er en af de mest kommercielt succesfulde film lavet af en dansk instruktør. Dags dato har den indspillet mere end 70 millioner dollar.

Andre læser også