Lars Hjortshøj var glad for sit lune uldtøj, da optagelserne til 'Ludvig og julemanden' indledtes i februar for et år siden. Men ved sommertid fik Nicolas det for alvor varmt under nissehuen og halstørklædet.
Lars Hjortshøj var glad for sit lune uldtøj, da optagelserne til 'Ludvig og julemanden' indledtes i februar for et år siden. Men ved sommertid fik Nicolas det for alvor varmt under nissehuen og halstørklædet. Foto: Ajs Nielsen

Lars Hjortshøj har fået sit folkelige gennembrud i TV2s julekalender

Lars Hjortshøj mærker nu for alvor, hvad det betyder, at han hver aften i december toner frem på landets tv-skærme som julemand i TV2s populære julekalender ’Ludvig og julemanden’.

En tur på gaden resulterer i mange søde og spontane reaktioner fra seerskaren, der er på over en million - hver dag.


LÆS OGSÅ:
Sjovt at være en dum skid - 1- Når jeg er i Netto, er der mange, der kommer hen og spørger, om jeg er ’den udvalgte’.

De helt små børn er nærmest bange for mig, men forleden, da jeg var ude at dele julegaver ud med Børnehjælpsdagen til børn, der er anbragt på børnehjem, fornemmede jeg, at de 8-10 årige synes, det er spændende med alle de spøgelser, fortæller Lars Hjortshøj.

- De spurgte også, om jeg ikke spiser ret meget.

Men det er da klart, at julemanden må trøstespise med det ægteskab, der er ramt af 500 års-krisen. Vi, der har oplevet et par syv-års-kriser ved, at det kan være ret så voldsomt, joker Lars Hjortshøj.

Som at lave seks spillefilmJulemanden er Lars Hjortshøjs hidtil største rolle og udfordring. Det svarer til at lave seks spillefilm, og han skal optræde i fortid, nutid og i et fantasi-univers og spille sammen med børn.

- Det er svært, og det havde jeg ikke prøvet før. Men Ludvig, alias Thomas Norgreen, er et lysende talent og virkelig dygtig. Jeg tilbragte faktisk mere tid med ham i sommer end med mine egne børn, konstaterer Lars Hjortshøj.

Væk fra familien

Han er med i så at sige hver en scene af julekalenderen, og det betød, at han var væk fra familien mere eller mindre i fire måneder.

- Det var det største afsavn ved at lave rollen, at jeg var langt væk fra familien. Det begyndte at gøre lidt nas, selv om børnene er vant til, at jeg er væk i perioder på turne, så har det været massivt.


LÆS OGSÅ:Han tvivlede først på, om det var en god ide at være med i julekalenderen.

- Hvis det bare var en poleret julemand, der gik rundt og sagde hoho, så havde jeg sagt pænt nej. Men ham her har nogle gevaldige problemer undervejs bl.a. med sin kone. Og det syntes jeg var en sjov lille sidehistorie.

Hovedrollen har givet ham lyst til at lave mere skuespil.

- Men det betyder ikke, at jeg slipper det komiske. Jeg vil gerne lave lidt af hvert, siger Hjortshøj, der selv gør klar til en jul under fjerne himmelstrøg.

- I 15 år har jeg stået med anden, og det er også hyggeligt, især når børnene er små. Men hvis julen handler om de nære familieværdier, så kan jeg ikke forestille mig noget bedre end at rejse med min familie.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.