Det ene øjeblik var kjolen sølvfarvet med nøgne skuldre. Det næste var den sort med masser af glimmer.

De ekstra vågne TV 2-seere seere bemærkede måske, at tv-værtinden Sarah Grünewald nåede at have to kjoler på i fredagens udgave af 'Vild med dans' - omend den sølvgrå sag med de bare skuldre blot ganske flygtigt tonede frem på skærmen.

Nu fortæller både værtinden og designeren bag sidstenævnte kjole, hvorfor Sarah Grünewald ikke fik lov at have den på under hele showet.

Kort før udsendelsen fredag aften lagde 'Vild med dans'-værtinden selv et par billeder på Instagram, hvor hun var iført den sølvfarvede maxikjole i silkeduchesse med bare skuldre og kig til kavalergangen.

Her skrev hun at 'nogle gange er fjernsyn en mærkelig størrelse. Især når det kommer til kjolernes liv':

'Den her sag har jeg drømt om, om natten, og glædet mig så meget til at have på, men i samarbejde med min stylist og designeren Søren Le Schmidt selv, har vi besluttet at den ikke fungerede på skærmen! Vil glæde mig SÅ meget til at rocke den uden for skærmen, for hold kæft hvor er den smuk!!! Du er en stjerne honey,' skriver Sarah Grünewald med henvisning til kjoledesigneren.

Søndag morgen var Søren Le Schmidt så selv ude og forklare, hvorfor kjolen ikke fungerede. Det gjorde han i 'Go' Morgen Danmark' på TV 2.

»Det var en beslutning, vi traf sammen derude. Jeg syntes ikke, da vi så den på monitoren, at den virkede som den skulle. Den er designet meget skulpturelt og arkitektonisk, så der kom nogle skygger inde i studiet -  lyset kom fra mange forskellige vinkler, og det er et meget hårdt og kunstigt lys, som gjorde, at skyggerne faldt forkert på kjolen,« siger designeren, som pludselig også opdagede, at det sølvfarvede stof så beige ud.

Desværre var det først til generalprøven samme fredag, han fik mulighed for at se den på en tv-skærm. Og så måtte der handles hurtigt.

Derfor nåede man ikke at genindspille de båndede trailere med Sarah Grünewald og Claus Elming, som spilles mellem programmerne, hvorfor tv-seerne alligevel kort fik lov at se den oprindelige kjole.

Søren Le Schmidt har brugt 35 timer på at kreere kjolen, og han er selvsagt ked af, at den ikke fik lov at brillere i primetime fredag aften. men han har en plan B, fortalte han i' Go' Morgen Danmark'.

»Det var ærgerligt, men den bliver brugt på et andet tidspunkt. Den fungerer bedre på en rød løber eller et andet sted, hvor der er mere naturligt lys end i et 'Vild med dans'-studie.«

Sarah Grünewald som hun endte med at se ud i fredagens program. Vis mere