TV-værten Peter Ingemann har to af Danmarks mest erfarne tv-kvinder i ryggen, når han drager kloden rundt med sin nye rejseserie ”Størst”.

Rejseserien produceres af tv-produktionsselskabet Heartland, der er startet af den tidligere Metronome-direktør Merete Mortensen, 53,

Hun forlod sidste år sit job, hvor hun havde ansvaret for over 200 ansatte, for at realisere en drøm om at starte sit eget lille tv-selskab.

Merete Mortensen står bag mange af dansk tv´store underholdningssuccesser. Hun har bl.a. været med til at skabe ’Den store klassefest’ til TV2, sammen med tv-idemanden Henrik Hancke, der i dag er bosat i USA og arbejder for underholdningsgiganten Freemantle, der bl.a. ejer X Factor.

Men hun satser i stedet på at lave fakta og livsstilsprogrammer, der ”gerne må have et lag mere”, som hun siger

- Jeg har savnet at udvikle tv-ideer selv. Det er ikke en del af et administrerende direktørjob. Det er vigtigt at forny sig som menneske og kaste sig ud på det dybe vand, og nu syntes jeg, at det var tidspunktet. Jeg tænder på at bygge noget op og sætte et team, hvor ingen er større end holdet, og hvor alle bidrager til noget.

- Jeg har været tekstforfatter i 12 år på et reklamebureau, inden jeg kom ind i tv-branchen, men det er ikke nær så sjovt som at lave tv. Jeg er bidt af det, og kan ikke komme i tanke om noget, der er ligeså sjovt, siger Merete Mortensen.

- Hun lægger ikke skjul på, at hun godt kan lide at være leder.

-  For mig handler det om at have hjertet på det rette sted, men man skal yde en indsats. De stegte duer kommer ikke flyvende ind ad vinduet til os. Det er vigtigst at være ydmyg og gøre sig umage. Jeg er en pige fra Lolland, og tilpas ydmyg uden at krybe langs med væggene.

Med sig til den grå, gamle domocil på Christianshavn i København har hun hentet DR´s erfarne livsstilsredaktør Gitte Tækker, der har stået for en lang række af DR´s største livsstils-successer, blandt andet ’Bonderøven’ og ’Hammerslag’ med Peter Ingemann. Nu er hun producent på hans rejseserie.