Årets Ove Sprogøe Pris-modtager, Ulrich Thomsen, får 30.000 kroner, og de tidligere vindere ved godt, hvad han bør bruge dem til.

Cecilie Stenspil brugte pengene til at kunne sige nej til opgaver i en periode, Niels Ellegaard var i London og se teater og Nikolaj Lie Kaas og Nikolaj Kopernikus var ude og rejse med deres familier. De 30.000 kroner, der følger med, når man som årets modtager, skuespilleren Ulrich Thomsen, bliver tildelt Ove Sprogøe Prisen, fik hurtigt ben at gå på hos de tidligere modtagere.

For skuespillerinden Signe Egholm Olsen, faldt pengene, da hun modtog prisen i 2009, på et tørt sted.

- Jeg købte en motor til min bil for dem, siger hun og griner.

- Jeg var lige uddannet, og det var det, jeg havde brug for. Nu er jeg i den situation, at jeg kan spare nogle penge op, så jeg har tænkt mig at købe noget kunst for et tilsvarende beløb. Dengang havde jeg ikke råd til at bruge penge på den slags, men det har jeg nu, og jeg vil gerne bruge pengene på noget, der kommer andre kunstnere til gode, og som også er i Ove Sprogøes ånd, siger skuespillerinden.

Men hvis de tidligere vindere skal give Ulrich Thomsen et godt råd, så er det at bruge pengene til at pleje familien - og gerne i uvante rammer.

- Når man får sådan en klat penge, kan den godt forsvinde i husholdningsbudgettet. Jeg vil sige til Ulrich, at han skal gøre det samme, som jeg gjorde, og tage en rejse med sin familie, for han er hele tiden væk fra dem. Hvis jeg skal give ham et råd, så er det at leje et sommerhus og tage derop med sin familie, det tror jeg, han trænger til, siger Niels Ellegaard og bliver bakket op af Nikolaj Lie Kaas, der vandt prisen i 2011.

- Han skal passe på familien lidt og være lidt hjemme, han har jo haft travlt med at lave tv-serie i lang tid. Han kunne også tage lidt væk sammen med familien, siger han om Ulrich Thomsen, der blandt andet har optaget serien "Banshee" i USA.

Men for fynske Ulrich Thomsen, er det ikke en tur under varmere himmelstrøg, der står først på ønskelisten.

- Vi rejser jo kraftedeme hele tiden, siger han og smiler skævt.

- Det er da rart med de penge, men jeg ved sgu ikke, hvad de skal bruges til. De går ind på kontoen, de skal nok få ben at gå på, siger han.

Langt vigtigere for ham er den ære, det er at blive tildelt prisen.

- Alle former for skulderklap er jo dejlige. Jeg er meget glad for, at det er Ove Sprogøes navn og ære, for jeg har altid godt kunnet lide ham som skuespiller, siger Ulrich Thomsen.

Ove Sprogøe Prisen bliver uddelt hvert år i anledningen af Ove Sprogøes fødselsdag. I år var det 10. gang, en skuespiller modtog prisen.

/ritzau/FOKUS