Ti år efter, at Hollywoods store hyldest til Abba hittede i biografer verden over, er skaberne bag ‘Mamma Mia!’-filmen nu tilbage med endnu en film fyldt til randen med de helt store følelser. Efterfølgeren, ‘Mamma Mia! Here We Go Again’,  er den nostalgiske fortælling om den første sommerflirt, dengang man tog på tur med veninderne, dansede hele natten og kyssede i måneskin. B.T. har mødt stjernerne bag filmen.

Glæde. Det følelsen, der er så indgroet i ‘Mamma Mia!’ at selv en sur gammel mand, kan få et smil på læben, forklarer den unge skuespillerinde Lilly James, da B.T. snakker med hende:

»Jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg dansede rundt i stuen som lille med min far, mens vi hørte ‘Dancing Queen’. Det er nogle af de bedste minder, jeg har fra min barndom. Det at være ung og uden bekymringer, det er Abba for mig,« fortæller Lilly James, og bliver afbrudt af en ivrig Björn Ulvaeus:

»Og ja, vi kan lige så godt røbe, at 'Dancing Queen' vender tilbage igen i denne film. For det ville være kriminelt ikke at spille ‘Dancing Queen’ så meget man kan, når vi nu laver efterfølger,« siger Björn Ulvaeus, medlem af Abba og komponist af filmens musik.

Lily James og Amanda Seyfried på den røde løber ved premieren på "Mamma Mia! Here We Go Again" i London, 16. Juli
Lily James og Amanda Seyfried på den røde løber ved premieren på "Mamma Mia! Here We Go Again" i London, 16. Juli Foto: -
Vis mere

Lilly James spiller den unge version af karakteren Donna i ‘Mamma Mia! Here We Go Again’, der er efterfølgeren til den populære ‘Mamma Mia!’ Denne gang starter fortællingen fem år efter, den forrige film lukkede ned. Den unge gravide Sophie, der spilles af Amanda Seyfried, har istandsat det nedslidte Hotel Bella Donna, som hendes afdøde mor Donna, spillet af Meryl Streep, overtog, da hun først kom til den smukke græske ø. I løbet af den stjernespækkede film følger vi så den unge Donnas mange kærlighedsaffærere og rejser, der førte til at hun slog sig ned i Grækenland.

Foruden Lilly James vender blandt andet Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård tilbage. Men den helt store tilføjelse til stjernegruppen er sangerinden Cher, der spiller Sophies distræte mormor med voldsomme divanykker.

Cher og Amanda Seyfried ved verdenspremieren på 'Mamma Mia! Here We Go Again!' Cher spiller også med i filmen i rollen som den distræte mormor med divanykker.
Cher og Amanda Seyfried ved verdenspremieren på 'Mamma Mia! Here We Go Again!' Cher spiller også med i filmen i rollen som den distræte mormor med divanykker. Foto: Isabel Infantes
Vis mere

Der er gået ti år siden den første film, og selvom hele holdet er det samme som sidste gang, er der dog noget helt specielt, der har ændret sig for de medvirkende. For flere af skuespillerne kan i højere grad relatere personligt til deres rolle, da deres liv nu minder utroligt meget, om den karakter de spiller. Pierce Brosnan, der spiller den evige charmør, Sam, viser blandt andet en mere dyster version af sig selv, da hans karakteren Sams skal kæmpe med at håndtere sin kones død.

Pierce Brosnan selv har mistet sin kone Cassandra Harris til kræft i 1991.

»Sam er mig, og jeg er Sam. Jeg har taget så stor en del af mig selv med i denne rolle, for jeg ved noget om at miste en partner og ens livs kærlighed. Jeg elsker stadig min Cassandra, der forlod verden for tidligt. Derfor var det nemt for mig at få de følelser frem i filmen, for de er så stor en del af mig,« siger Pierce Brosnan,, der i en alder af 65 stadig kan få kvindehjerter til at smelte.

Pierce Brosnan og Keely Shaye Smith ved premieren på  'Mamma Mia! Here We Go Again, i London 16. juli.
Pierce Brosnan og Keely Shaye Smith ved premieren på  'Mamma Mia! Here We Go Again, i London 16. juli. Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

Filmens helt store omdrejningspunkt er dog uden tvivl den unge Sophies kamp for at komme nærmere sin afdøde mor, nu hvor hun selv er gravid med sit eget barn. Pudsigt nok så var Amanda Seyfried selv gravid under optagelserne af filmen og ifølge skuespillerinden selv, har det været ganske specielt at spille en karakter, der på så mange punkter minder om en selv:

»Min største drøm var at blive mor. Det er en helt utrolig oplevelse at kunne sætte mig i min mors sted, og mærke hvordan den kærlighed, for det lille menneske man har båret på i ni måneder, skyller ind over en. Jeg har været så tæt på Sophie i denne film, at det ikke har føltes som arbejde. Jeg har bare været mig. Det har været helt fantastisk,« fortæller Amanda Seyfried til B.T. mens hun længselsfuldt kaster et blik på hendes telefon på bordet.

»Undskyld, men det er meningen, skal ringe til min datter nu. Hun er lige vågnet fra sin lur,« forklarer Seyfried, der får tårer i øjnene, da vi spørger nærmere ind til, hvordan det er at være væk fra sin nyfødte datter.

Judy Craymer, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Dominic Cooper, Björn Ulvaeus, Pierce Brosnan, Lily James og Benny Andersson
Judy Craymer, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Dominic Cooper, Björn Ulvaeus, Pierce Brosnan, Lily James og Benny Andersson Foto: 11370 Vilhelm Stokstad/TT
Vis mere

Meryl Streep ved verdenspremieren på 'Mamma Mia! Here We Go Again!'. Meryl Streep spiller i filmen den excentriske Donna.
Meryl Streep ved verdenspremieren på 'Mamma Mia! Here We Go Again!'. Meryl Streep spiller i filmen den excentriske Donna. Foto: Isabel INFANTES
Vis mere