Jarl og Kamilla har brug for eksperternes hjælp.
Jarl og Kamilla har brug for eksperternes hjælp.

Hver tirsdag forsøger de økonomiske eksperter i TV 3-programmet 'Luksusfælden' at hjælpe danskere med deres skrantende økonomi.

I denne omgang er det 30-årige Jarl og hans 29-årige kæreste Kamilla fra Alsted, som har bedt om hjælp. De har mildest talt intet overblik over deres økonomi.

Eksempelvis fortæller Jarl, at han først for nyligt har opdaget en stor gæld på 138.000 kroner i forbindelse med et bankskifte. Kamilla tror til gengæld, at hun skylder omkring 490.000 kroner. Men efter eksperterne Jan Swyrtz og Kenneth Hansen har taget kontakt til hendes bank, viser sandheden sig meget værre.

582687739.jpg

»Du skylder 1,383 millioner kroner væk. Det er en forskel på 893.000 kroner. Næsten det dobbelte af, hvad du selv troede,« får hun at vide af eksperterne.

Størstedelen af hendes gæld skyldes et underskud i forbindelse med et hussalg fra et forlist forhold.

Jarl har en gæld på omkring 231.000 kroner. Det er SU og skat, som han hovedsageligt skylder penge til. Derudover har han svært ved at droppe cigaretterne, som han i gennemsnit ryger 20 af om dagen.

»Jeg har forsøgt at stoppe, men det holdt kun i halvanden dag,« siger han til kameraet.

ghjkyuu

Eksperterne viser parret, at de i gennemsnit har fået udbetalt 24.000 kroner om måneden i de seneste 12 måneder. Og af dem har de brugt 13.800 kroner på mad og diverseposten. Det er mange penge, når man har et overbrug på 1.000 kroner om måneden og misligholdt gæld på 19.200 kroner om måneden.

Parret som venter deres første barn har også strenge krav til deres fremtidige bolig - deres nuværende lejemål ophører om seks måneder. Og da Kamilla har to børn fra et tidligere forhold, kommer der til at være tre børn i husstanden hver anden uge, og Jarl mener, at børnene skal have hvert deres værelse. Men det viser sig at blive en udfordring på deres budget.

Se, hvordan det går parret i Luksusfælden tirsdag aften klokken 20.00 på TV 3.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.