I 2017 var 27-årige Jennifer Lawrence på vej i sit privatfly fra Kentucky til New York, da flyet blev ramt af motorsvigt og var tvunget til at nødlande. Skuespillerinden og flyets øvrige passagerer var uskadte, men hændelsen satte sig dybt i Jennifer Lawrence, som siden kæmpede med posttraumatisk stress.

Det fortæller hun i et nyt portrætinterview i det amerikanske magasin Vanity Fair.

Den skrækkelige hændelse på privatflyet gjorde, at Jennifer Lawrence, der har arbejdet på filmset verden over uafbrudt de seneste 10 år, for første gang måtte gå i terapi for at tackle eftervirkningerne af episoden.

Med et job som skuespillerinde følger dog unægteligt flyveture verden rundt, og derfor måtte Jennifer Lawrence igen tilbage i et fly. For at dulme nerverne i den situation fandt den 27-årige skuespillerinde en helt særlig teknik: Hun så et hav af Disney-film.

»Tak, Emma Watson (britisk skuespillerinde, red.), for 'Skønheden og Udyret'. Jeg har set den seks eller syv gange. Hvis der er nogle, der har nogle spørgsmål om den film, så bare kom til mig,« siger hun til Vanity Fair, der har mødt den Oscarvindende skuespillerinde i sit private hjem i Beverly Hills.

Til magasinet fortæller Jennifer Lawrence også, hvordan nødlandingen langtfra var den eneste hårde prøvelse for hende i 2017. Det var nemlig samme år, som hun og filminstruktør Darren Aronofsky gik fra hinanden. De to arbejdede sammen på filmen 'Mother!' og skiltes som venner, fortæller Lawrence, der dog er sikker på, at de to kommer til at arbejde sammen igen i fremtiden.

I øjeblikket er Jennifer Lawrence aktuel med filmen 'Red Sparrow', hvor hun spiller en russisk spion. Filmen har dansk premiere torsdag den 1. marts.