Lyt til artiklen

Den dansk-svenske dramaserie 'Broen' har haft så stor succes i Skandinavien, at sæson to bliver sendt samtidig i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Billedet på den store succes er danske Kim Bodnia

Da 'Broen' i efteråret 2011 fik premiere i Danmark var det en moderat succes, som aldrig kom op i samme vægtklasse som 'Forbrydelsen' og 'Borgen'. I Sverige derimod, var serien dog en kæmpe succes, som spredte sig videre til resten af Skandinavien og England. Nu starter sæson to den 22. september, og som noget nyt bliver afsnittene vist på samme tid i alle skandinaviske lande.

International succes

En af 'Broens' hovedroller spilles af Kim Bodnia, og han er stolt af at være en del af noget større.

- Vi samarbejder på tværs af landegrænser, og fortæller nogle større historier på et større plan. Andre lande har taget vores format til sig, og vil nu lave serier på tværs af deres landegrænser. Det synes jeg er stort. Pludselig handler det ikke om en tv-serie, der har succes, men en ide som kan laves over hele verden. Det synes jeg er interessant, siger Kim Bodnia, der spiller rollen som kriminalkommissæren Martin Rohde.

'Folk undgik mig på gaden'

Selvom Kim Bodnia har medvirket i en stribe film over hele verden, og spillet mange forskellige roller, er han herhjemme mest kendt for at spille psykopat-roller som i 'Pusher'-filmene. Og det har før i tiden givet ham nogle ret specielle oplevelser.

- Da jeg spillede psykopatroller var folk virkelig bange for mig, når de mødte mig på gaden. Det tager jeg som et kæmpe kompliment. Når folk virkelig tror på, at jeg er samme person i virkeligheden, som i mine roller, er det jo fantastisk. Men nu oplever jeg, at folk ikke er bange for mig længere, fordi de ser mig i Broen. Det er egentlig meget sjovt.

'Broen' sæson to har premiere på DR1 søndag den 22. september klokken 20.00.