Se klippet: Özlem Cekic bliver provokeret af clairvoyanten.

Lasse Rimmer, Sebastian Klein og Özlem Cekic har efter deres medvirken i Kanal 4-programmet 'Nærkontakt' fortrudt deres deltagen, da de mener, at de er blevet skamklippet.

De medvirkende skal i programmet tage kontakt til en afdød ved hjælp af clairvoyance. Men måden, programmet er klippet sammen, har skabt harme hos de tre medvirkende.

'Det er klippet sønder og sammen og de clairvoyantes vildskud (som var utallige!) er klippet fuldstændig væk. Jeg har været i mange dårlige programmer, men Nærkontakt er klart den, hvor jeg sidder tilbage med en følelse, at jeg ALDRIG skulle havde sagt ja,' skriver den tidligere børnevært Sebastian Klein på Facebook.

Ingen af de tre hævder at tro på 'de større magter', og derfor stillede Özlem Cekic sig kritisk overfor seancerne med clairvoyanten.

'Der var så mange scener med clairvoyanterne, som var decideret pinlige, fordi deres gætterier var langt ude. Alt det var klippet væk,' skriver Özlem Cekic på Facebook.

Hun uddyber sit opslag overfor BT:

»Folk må tro på, hvad de vil. Men jeg ærgrer mig over at fremstå som en reklamesøjle for clairvoyanter, da jeg i virkeligheden var langt mere kritisk end på vist på tv,« siger Özlem Cekic.

Hun nævner blandt andet en episode, hvor clairvoyanten skulle have kontakt med hendes afdøde mormor, hvor clairvoyanten gætter forkert flere gange, indtil hun til sidst så 'en gammel dame'. Episoden skulle være klippet, således det lignede, at clairvoyanten 'gættede' rigtigt første gang.

»Jeg tror ikke på, at kontakt med afdøde virker. Men da jeg så programmet, fik de det til at fremstå sådan ved at klippe det kritiske væk,« siger hun.

Komikeren Lasse Rimmer er også kritisk overfor hans medvirken, efter programmet blev sendt. Han opfordrer danskere til at bruge deres penge på andet end afdødekontakt.

'Hvis man på grund af min deltagelse beslutter at bruge penge på det, der i programmet kaldes 'afdødekontakt', så fortryder jeg min deltagelse bitterligt,' skriver han.

Kanal 4 har ikke villet stille op til mundtligt interview, men programdirektør Anne Garlichs har skrevet følgende i en mail til BT:

Jeg tror ikke, der er nogen, der har set programmet med Sebastian og Özlem, der er i tvivl om deres holdning til det spirituelle.

Det står meget klart hele vejen igennem programmet, at Sebastian ikke tror på det, han oplever i løbet i dagen – det får han også lov til at sige afslutningsvis, hvor de samler op på hele dagen. Vi er derfor både ærgerlige, men også en smule undrende over, at Sebastian sidder tilbage med en anden oplevelse af programmet. Det samme gælder for Özlem, hvor det allerede indledningsvis i programmet kommer frem, at hun ikke tror på det spirituelle.

Selvfølgelig er der, ligesom med alle andre tv-programmer sket en redigering. Vi skal have 14-timers optagelse ned til et program på 42 minutter, der skal fortælle alle tre medvirkendes historier. Men vi er selvfølgelig tro mod deres holdninger til det, de oplever, og derfor holder vi også fast i Sebastians grundlæggende skepsis til spiritualitet gennem hele programmet, ligesom man heller ikke er i tvivl om, at Özlem på intet tidspunkt bliver hundrede procent overbevist. 

’Nærkontakt’ er ikke lavet for at komme med et facit på, om der findes noget mere mellem himmel og jord. Det lader vi være fuldstændig op til de medvirkende og danskerne hjemme i stuerne at tage stilling til. Derfor caster vi bevidst også både folk, der er skeptiske og positive over for det spirituelle for netop at belyse alle sider.