Per Fløng som vi kender ham. Foran et vejrkort og et tv-kamera. (Arkivfoto)
Per Fløng som vi kender ham. Foran et vejrkort og et tv-kamera. (Arkivfoto) Foto: Sonny Bendiksen

Per Fløng forlader Danmarks Radio med øjeblikkelig virkning, men det sker uden dramatik, understreger han.

Den populære vejrmand stopper på DR efter bare tre måneders ansættelse.

Det blev et ganske kort tv-gensyn med den kendte tv-meteorolog Per Fløng. Den erfarne vejr-vært er blevet fyret fra sit job på Danmarks Radio og havde sin sidste arbejdsdag i DR Byen fredag.

- Det er ikke nogen hemmelighed. Jeg har selv valgt at blive fyret, siger han til bt.dk dagen derpå. 

- Det er simpelthen det smarteste i forhold til dagpenge og karantæne, og så er det da en fin gestus fra DR, at de vil give mig en måneds løn, forklarer han om baggrunden for, at han modtog en fyreseddel frem for selv at skrive en opsigelse.

Havde forskellige forventninger

Årsagen til fyringen er ifølge Fløng forskellige forventninger til, hvad det var, han skulle lave på DR. Fløng selv brænder for kreativ vejrformidling i lidt større tv-formater end de korte nyheds-opdateringer, men det var ikke de opgaver, der landede på hans skrivebord i DR.

- Mine forventningerne til, hvad det var jeg skulle lave på DR, stemte simpelthen ikke overens med de opgaver, jeg fik, forklarer han.

Mange husker nok bedst Per Fløng fra hans 11 år på TV2, men da TV2 Vejret for to år siden flyttede til København, valgte han at forlade stationen.

For nogle måneder siden blev han ansat på DR, og efter sommerferien vendte han tilbage til skærmen og vejrkortene som vært på DR Update.

Men Per Fløngs karriere på DR blev kort. Og det samme var forløbet op til afskeden med Danmarks Radio, fortæller han.

- Jeg var til medarbejderudviklingssamtale i mandags, hvor det for alvor gik op for mig, at jeg ikke ville komme til at arbejde med de ting, som jeg er god til - nemlig at lave ide udvikling og være kreativ. Det gik jeg så lidt og tyggede på. Og så begyndte det at udkrystallisere sig, at det var bedst, at jeg stoppede. Jeg blev enig med min chef om, at det var bedst at vi sluttede samarbejdet, siger han og understreger, at han på ingen måde smækker døren efter sig.

- Der har ikke været noget drama, og der er på intet tidspunkt blevet talt med store bogstaver, understreger han og tilføjer, at han synes, DR er et spændende mediehus, som han er lidt ærgerlig over, at han må forlade.

Ved ikke, hvad der venter

- Det er ikke sådan, at jeg har hadet at gå på arbejde. Det har været spændende at lave vejr for DR Update, og der er en masse søde mennesker, som jeg kommer til at savne. Men det, jeg er god til, er at være kreativ og få idéer, og jeg troede sådan set også, at det var det, jeg blev ansat til, men det gik efterhånden op for mig, at det ville jeg simpelthen ikke få mulighed for, fortæller Per Fløng og tilføjer, at et job for ham er mere end bare et arbejde.

- Arbejdsglæde betyder rigtig meget for mig. Det handler ikke bare om, at jeg skal tjene nogle penge. Jeg er meget ambitiøs med mit liv og de ting, jeg laver. Og hvis jeg ikke trives med det, jeg laver, så er det bedst at sige stop. Jeg kunne jo ikke fyre min chef, og alternativet at blive fyret var ok for mig, siger han.

Men om han er helt færdig med at formidle vejr i al fremtid, ja, det ved han ikke endnu.

- Det kan jeg faktisk ikke svare på lige nu, siger han.

De seneste to år har han levet som freelancefotograf, og det er også fotografiet, han vender tilbage til nu. Han afslører, at han allerede nu arbejder på en bog om Skoleskibet Danmark, som udkommer på forlaget Klematis i det nye år.

- Når jeg får et kamera i hånden, så kan jeg faktisk ikke blive lykkeligere, siger han.

Er det ok, at DR vælger at fyre Per Fløng, så han får en måneds ekstra løn, i stedet for at lade ham sige sit job op? Deltag i debatten under artiklen?

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.