TV 2s politiske analytiker Thomas Funding forlader stationen efter syv års ansættelse.

1. juni tiltræder han som politisk redaktør for Avisen Danmark, der er dagbladene under Jysk-Fynske Mediers fælles 2. sektion.

Her erstatter han Elisabet Svane, der i stedet skal være EU-korrespondent for Politiken. Det skriver Avisen Danmark.

34-årige Thomas Funding har tilbragt hele sin journalistiske karriere på TV 2, hvor han begyndte som journalistpraktikant i 2011. Senere har han været reporter på TV 2s Christiansborg-redaktion samt politisk analytiker, ligesom han har stået i spidsen for et samarbejde mellem TV 2 og TV 2 Regionerne om den politiske dækning.

»Jeg bor selv i provinsen, jeg har faktisk aldrig boet andre steder, så jeg føler på mange måder, at avisens perspektiv er mit eget perspektiv. Der er ikke mange medier i Danmark, der har det afsæt for deres journalistik, og det gør efter min mening kun Avisen Danmark desto mere vigtigt som medie,« siger Thomas Funding til Avisen Danmark.

Thomas Funding er den anden TV 2-profil, der forlader stationens Christiansborg-redaktion indenfor kort tid. For præcis en uge siden meldte Thomas Fundings kollega, Knud Brix ud, at han har fået nyt job på Radio 24syv.