Når de store tv-stjerner selv skal se tv, er det især programmer som X Factor, der kan samle familien i sofaen.

Drengene fra 'Kurs mod fjerne kyster', dommerne fra 'Den store bagedyst' og X Factor og skuespillerne fra de populære danske tv-dramaer. De er alle sammen samlet for at fejre sig selv og hinanden. Og i dagens anledning har Rosa – kendt fra 'Den store bagedyst' – påtaget sig rollen som journalist på den røde løber og drøner rundt blandt de mange TV-kendisser.

»Jeg skal bare fange alt, hvad der sker,« lyder svaret, da hun bliver spurgt, hvad hendes rolle er her i dag.

I virkeligheden kender hun langt fra alle ansigterne, for hun kan kun se DR 1 og TV 2 hjemme i Glyngøre.

»Men elsker at se de danske serier,« siger hun til BT.

Det er 18. gang, at TV-prisen – hvor 120 tv-kyndige fagfolk kårer de bedste programmer – løber af stablen. Men er der overhovedet noget at fejre i TV-branchen?

I 2017 så danskerne to en halv times TV om dagen – et par minutter mindre end i 2016, fremgår det af rapporten ’Medieudviklingen 2017’. Med stærk konkurrence fra udenlandske streamningkanaler som f.eks. Netflix er det i dag -  i modsætning til 90erne - kun ganske få programmer, der kan samle mere end en million danskere foran skærmen. Det gælder underholdning som ’Vild med Dans’, ’Den store bagedyst’ og ’X Factor’, dansk drama som ’Badehotellet’ og ’Arvingerne’ og selvfølgelig håndbold og fodboldkampe med dansk deltagelse.

Ann Eleonora Jørgensen ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske TV-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Ann Eleonora Jørgensen ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske TV-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen, der spiller med i tv-dramaet ’Herrens veje’, der i aften bliver kåret som Årets bedste TV-serie, er ikke i tvivl om, hvad der kan samle familien hjemme.

»X Factor, det ser jeg med mine min børn,« siger hun.

Emil Erichsen og kæreste ankommer med sine kæreste til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske TV-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Emil Erichsen og kæreste ankommer med sine kæreste til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske TV-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Det gælder også hjemme hos Emil Erichsen. Før han tog ud og sejlede med Havana var han med til at lave programmet.

»Så man skal jo lige se, hvad ens gamle kollegaer går og laver,« siger han.

Theis Erichsen og kæreste ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Theis Erichsen og kæreste ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Theis Erichsen og hans kæreste har endnu ikke et fjernsyn.

»Men vi kan rigtig godt lide at se naturprogrammer på computeren,« siger han.

Micki Cheng ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Micki Cheng ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Micki Cheng kendt fra bl.a. 'Den store bagedyst' elsker de programmer, hvor der er konkurrence.

»Hvor man ligesom kan bygge et forhold til dem, der er med,« siger han.

Markus Grigo, Katrine Foged Thomsen og Tim Vladimir ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Markus Grigo, Katrine Foged Thomsen og Tim Vladimir ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Bagedyst-dommer Katrine Foged Thomsen samler selvfølgelig familien foran fjernsynet onsdag aften, når kagekonkurrencen løber af stablen.

»Og så ser vi også altid X Factor med mine piger,« siger hun.

Janni Pedersen og Lasse Sjørslev ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Janni Pedersen og Lasse Sjørslev ankommer til TV-prisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Nyhedsvært Lasse Sjørslev, der i aften bliver kæret som årets vært, på trods af, at han er den eneste af de nominerede værter, der ikke er underholdningsvært, er også glad for at se tv med sine to børn.

»Jeg ser selvfølgelig de store liveshows med børnene som f.eks. X Factor,« siger han.

Petra Nagel og kæreste.Gæsterne og de nominerede ankommer til Tvprisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche, i Tivoli Congress Center, lørdag den 27. januar 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018)
Petra Nagel og kæreste.Gæsterne og de nominerede ankommer til Tvprisen, prisuddelingen der hædrer den danske tv-branche, i Tivoli Congress Center, lørdag den 27. januar 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2018) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hjemme hos Petra Nagel bl.a. kendt fra DR 3-programmet ’Petra elsker sig selv’ er søndag den helt store tv-dag – og ikke pga. søndagsdramaet.

»Der lægger DR 3 alle ugens reportage-programmer ud, så dem sluger vi,« siger hun.