Der er sved på panden og mindst 28 grader under teltdugen i det store, hvide party-telt, hvor ti nye kagebagere dyster om at vinde 'Den store Bagedyst'.

Over 500 glade amatørkagere fra hele Danmark havde i år meldt sig for at deltage i tredje omgang af DR´s mest populære livsstilsprogram med op til en million seere. Optagelserne foregår på de grønne græsarealer ved godset Vinderslevholm, der ligger smukt ned til Hinge Sø ved Silkeborg.

Men der er slet ikke tid til at nyde de storslåede omgivelser bag smedejernsportene.

Læs også: Vinderen af Den store Bagedyst: Her er min yndlingsopskrift

Deltagerne har nu stået uafbrudt i fire en halv time i temperaturer, så chokoladedekorationerne er lige ved at smelte igen. De er fuldstændig opslugt af konkurrencen om at bage den kage, som de har haft chance for at øve sig på derhjemme på forhånd. Følelserne sidder udenpå tøjet, og der er ikke langt fra grin til gråd, mens kameraerne snurrer som bier omkring dem.

- Man forsvinder ligesom ind i en 'bage-bobbel', som sidste sæsons vinder, Annemette Voss,30, forklarer.

Stemningen i teltet er på engang afslappet opg anspændt, mens tv-folkene gør klar til dagens sidste optagelse, og make-up-artisten selv får sved på panden af at løbe rundt og pudre blanke næser og kinder på vært, dommere og deltagere. Ved dommerbordet står Bagedystens to dommere, Mette Blomsterberg og Jan Friis-

Mikkelsen klar sammen med skuespilleren Timm Vladimir, der er ny vært på programmet efter Peter Ingemann.

Skeerne er løftet, klar til at smage og bedømme bagværket, mens deltagerne spændt venter på, at det skal blive deres tur. Alle ved, at lige om lidt, er der een, der har forladt programmet - og håber i deres stille sind, at det ikke lige netop er dem.