EPA/ANDREA MEROLA
EPA/ANDREA MEROLA Foto: ANDREA MEROLA

Den danske film 'Krigen' med Pilou Asbæk er nomineret til en Oscar i katergorien 'Bedste udenlandske film'.

Torsdag eftermiddag dansk tid blev det afsløret, at Tobias Lindholms film 'Krigen' er nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste Udenlandske Film'.

Succesfilmen med Pilou Asbæk handler om krigen i Afghanistan og er oppe mod fire andre udenlandske film.

Pilou Asbæk spiller hovedrollen i 'Krigen'

Pilou Asbæk har hovedrollen i Krigen

Udover Asbæk medvirker også svenske Tuva Novotny, Dar Salim og Søren Malling.

»Jeg er dybt taknemmelig og beæret over den nominering, som 'Krigen' har fået i dag. Det har været  fantastisk at opleve hvordan vores danske film, om den danske krigsindsats i Afghanistan, har formået at rejse ud i verden og modtage international anerkendelse,« lyder det fra instruktør Tobias Lindholm i en pressemeddelelse.

»Jeg deler denne overvældende ære med hele mit filmhold. Men i særdeleshed med de soldater, flygtninge, pårørende og jurister, hvis erfaring fra krigen i Afghanistan gjorde denne film mulig. Jeg har ofte talt om mine films afhængighed af virkeligheden, men jeg må konstaterer at denne nominering føles aldeles uvirkelig. På en magisk og eventyrlig måde. Og så er det jo et stort skulderklap til den samlede danske filmbranche at vi nu står her igen,« tilføjer Lindholm i anledning af nomineringen.

jkl

Sidste gang en dansk film var nomineret i kategorien var i 2013 med Thomas Vinterbergs 'Jagten', som endte med at tabe til den italienske film 'La grande bellezza'.

I 2011 vandt Susanne Bier kategorien med filmen 'Hævnen'.

Årets Oscar prisuddeling foregår søndag den 28. februar i Goldwyn Theater i Beverly Hills, Los Angeles.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.