Skuespilleren Julie Zangenberg, 25, lod sig inspirere af Angelina Jolie til rollen som den hårdkogte og kyniske Sofie i Kanal 5´s nye danske dramaserie, ’Heartless’ der har premiere i aften.

– Jeg kiggede lidt på karakter i andre film, som f. eks. Angelina Jolie i ’Girl, interrupted’ , inden vi gik i gang med optagelserne , fortæller Julie Zangenberg, der ligesom resten af holdet af unge skuespillere er spændt på anmeldernes modtagelse af den danske fantacy-serie .

Her spiller hun sammen med Sebastian Jessen et søskendepar, der desperat forsøger at finde ud af, hvorfor de er nødt til at suge livskraft ud af andre mennesker for at leve.

Stopper de ikke, vil deres ofre brænde op. Deres jagt fører dem til en dyster og traditionsbunden kostskole Ottmansgaard, hvor den strenge rektor Just, spillet af Nikolaj Kopernikus, regerer.

Allerede ved ankomsten rager de to søskende uklar med præfekt-trioen, der styrer kostskoleeleverne med hård hånd, spillet af Gustav Giese, Allan Hyde og Thomas Ernst.

Men det skal snart vise sig, at søskendeparret ikke er de eneste på Ottmannsgaard, der har hemmeligheder.

Traditioner på skolen, der har rødder tilbage til en forfærdelig historie i 1666, viser sig at blive en ledetråd for de to søskende, der undervejs også oplever deres første alvorlige forelskelse.

Alt imens de skal undgå, at deres egen dystre hemmelighed blive afsløret og styre trangen til at suge energi ud af de andre elever.

Hovedforfatter Nikolaj Scherfig har skrevet ’Heartless’ sammen med Morten Dragsted., og instruktøren Natasja Arthy, der bl.a. har lavet flere afsnit af ’Forbrydelsen’ og ’Lulu og Leon’ ,har instrueret skæbneserien.

Fridthjof Film har produceret serien for Kanal 5, der har fået støtte af Public Servicepuljen og Copenhagen Film Fond.