Modeeksperten Jim Lyngvild gæstede søndag aften programmet 'Vi ses hos Clement' på DR 2, hvor han debatterede med Vera Rosenbeck og Rasmus Brygger.

Her var temaet den nye VLAK-regering, som har fyldt mediernes avisforsider og hjemmesider. Her kunne danskerne opleve en passioneret Jim Lyngvild debattere med især den tidligere formand for Liberal Alliance Ungdom Rasmus Brygger.

Brygger gav udtryk for, at han frygtede den fremmedhadske retorik, som han mener blandt andet har præget dansk politik.

Det fik Lyngvild til at reagere:

»Jeg bliver så ked af at høre, at man altid bruger den retorik om, at man bange for det udenfor eller bange for det fremmede. Det kunne også være, at man måske bare er virkelig glad for det danske. Jeg tror, der er så mange, som sidder derude og er så trætte af at høre, at de er bange for de fremmede. For det er de slet ikke,« sagde Jim Lyngvild i udsendelsen, som du kan se i sin fulde længde ved at klikke her.

Selv pointerede Lyngvild, som i sommer sprang ud som medlem af det konservative folkeparti, at han har haft 100 flygtninge i vikingelejr for nyligt.  For ham handler det om at beskytte de danske værdier og Danmark.

Her pegede Jim Lyngvild på dansk jul og retten til eksempelvis at spise svinekød, som vigtige grundpiller i den danske kultur, der ikke skal rykkes ved af udefrakommende.

»Det vil jeg ikke finde mig i. Den glæde ved at være Danmark indenfor vores egne grænser. Jeg tror, det er der, folk er. Det vil vi gerne have lov til. Det er ikke, fordi man har noget imod dem, der kommer udefra. Men de skal ikke bestemme, hvordan jeg skal være i mit eget hjem eller arbejdsplads,« sagde han.

Debatten mellem de to blev dog afsluttet på god manér, og Jim Lyngvild giver Rasmus Brygger et kram.

Lyngvild har efterfølgende delt et klip på sin Facebook-side, hvor han skriver:

'Vi er sgu da ikke bange for de "fremmede" men vi er hamrende stolte af det danske! DET vil vi beskytte!'

Opslaget har fået over 700 reaktioner på det sociale medie, hvor størstedelen er positivt stemt.