I sin biografi 'Dorph - Historier fra den anden side' fortæller tv-værten Jes Dorph-Petersen, hvordan han har måtte kæmpe med depression, ensomhed og alkoholmisbrug (arkivfoto).
I sin biografi 'Dorph - Historier fra den anden side' fortæller tv-værten Jes Dorph-Petersen, hvordan han har måtte kæmpe med depression, ensomhed og alkoholmisbrug (arkivfoto). Foto: Bax Lindhardt
TV-værten Jes Dorph-Petersen er for mange kendt som den muntre, smilende vært fra fjernsynsskærmen.

Men uden for skærmen, væk fra kameraerne, har den 54-årig journalist og tv-vært måtte kæmpe med depression, ensomhed og misbrug.

Det fortæller han i en ny biografi, der udkommer mandag, ligesom han også fortæller, hvorfor han var nødt til at lave sit liv om. Fredag morgen afslørede tv-værten lidt mere om bogen, da han gæstede radioprogrammet 'Go'morgen P3'.

Jes Dorph-Petersen, der i dag er tv-vært for TV3s dækning af Champions League-kampe, fortæller, at bogen skildrer en fase i hans liv, hvor han 'ikke var helt i toppen', og hvor han kæmpede med at komme igennem den omvæltning til der, hvor han er i dag.

Læs også: Jes Dorph afslører et liv med depression og misbrug  

- Det bliver også en bog om de mørkere sider, som jeg har været igennem i mit ellers lyse liv.  De mørke sider skal med i bogen, fordi det er unfair kun at fortælle om, at det var sjovt, at vi vandt EM i 1992, eller at det var sjovt at møde en eller anden kendt mand. Men at jeg har haft en depression og har kunne stoppe et misbrug, er jeg ikke spor flov over, forklarer  han til P3.

Han afslører samtidig, at misbruget var et alkoholmisbrug.

- Misbrug er det korte ord for, at der var nogle alarmklokker, der ringede om at jeg skulle passe på med at drikke for meget alkohol. Jeg fandt ud af, at jeg kom til at tage et eller to glas rødvin for meget, og at jeg kom til at indrette mine dage efter at få et glas rødvin, fortæller Jes Dorph-Petersen til P3.

Se alle billederne: Sådan kender vi Jes Dorph

I sin biografi 'Dorph - Historier fra den anden side' fortæller tv-værten, hvordan hele hans liv ændrede sig på en togtur på hjem fra en almindelig nyhedsvagt på TV2 i Odense i 2011.

- Jeg bliver fortvivlet over mit liv som nyhedsvært, og jeg har meget meget svært ved at forklare, hvad der skete inden i mig, fortæller han blandt andet til P3.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.