Lyt til artiklen

Kæresteriet blev afløst af venskab for Jeannette Rafn og Lars Rasmussen i ’Gift ved første blik.’ Her fortæller de, hvorfor de kom på kollissionskurs.

Først så det ud til, at de fire eksperter i DR-programmet ’Gift ved første blik’ havde ramt helt rigtigt i matchet mellem den 41-årige klinikassistent Jeannette Rafn fra Silkeborg og den 40-årige pedel Lars Rasmussen fra Aarhus. Men i løbet af få dage viste det sig, at alder og børn kom til at fylde alt for meget i ægteskabet.

Seerne var ikke i tvivl om, at han gerne ville have børn, og at hun ikke ville. Lars Rasmussen var også optaget af, at hans brud var ældre end ham. Men det var ikke det eneste, der gjorde det svært, afslører parret nu over for BT.

Jeannette Rafn og Lars Rasmussen brød ellers begge ud i store begejstrede smil ved det første blik på hinanden, som fandt sted på Københavns Rådhus. Få øjeblikke senere sagde de ja til at leve sammen i eksperimentets navn.

Og de store smil forblev på Jeannette Rafn og Lars Rasmussens ansigter under bryllupsfesten og de efterfølgende hvedebrødsdage i Venedig. Her kyssede de også flittigt, holdt i hånd og var kærlige overfor hinanden. Derfor så det umiddelbart ud til, at de fire eksperter, to psykologer, en antropolog og en præst havde lavet det helt perfekte match, da de satte 41-årige klinikassistent fra Silkeborg sammen med den høje, skaldede 40-årige pedel fra Aarhus.

Tirsdag aften fulgte seerne igen de nu tre tilbageblevne par i DRs seermagnet, ’Gift ved første blik.’ Programmets koncept er, at otte kærlighedssøgende singler er blevet matchet af de fire eksperter, fordi de i teorien passer perfekt sammen. Parrene har alle indvilliget i at gifte sig og leve sammen som mand og kone i fem uger.

 

 

Men tirdag aften kom den spirende kærlighed for alvor på prøve, efter at parrenes bryllupsrejser var blevet erstattet af hverdagens trummerum. Og her kom Lars Rasmussen og Jeanette Rafn til kort i hendes lejlighed i Silkeborg, så parret måtte have parterapi hos den ene af psykologerne fra programmet. Deres problem var især, at det var kommet meget bag på Jeannette Rafn, hvor blød om hjertet hendes mand blev over en af sine venners nyfødte baby.

Til BT fortæller hun om forløbet:

- Først undrede det mig, at Lars så gerne ville have børn, for jeg havde sagt, at det vil jeg ikke. Da vi kommer hjem fra bryllupsrejsen, taler vi om det, og der siger han, at det for ham mest handler om at finde kærligheden. Men senere fortæller han mig, at han ikke har de følelser overfor mig, som han forventede at få. Dét fylder meget.

Jeannette Rafn har på det tidspunkt givet givet los for sine egne voksende følelser over for sin partner, der havde taget imod med åbne arme. Og ikke mindst returneret hendes følelser med kys og kærtegn.

- Jeg havde allerede ret tidligt de der småforelskesfølelser for Lars og blev ret glad for ham, erkender Jeannette Rafn blankt.

Men i takt med at hendes følelser voksede, dalede hans følelser tilsvarende. Realiteterne begyndte nemlig for alvor at gå op for Lars Rasmussen, der ellers var revet med af stemningen og oplevelserne, som TV-konceptet bød på i starten.

- Så det var først, da jeg kom hjem fra bryllupsrejsen, jeg fik tid til at mærke efter, om jeg var begejstret for Jeannette eller situationen. Dér kunne jeg så mærke, at det var situationen og ikke Jeannette, jeg var begejstret for, siger Lars Rasmussen til BT.

På Jeannette Rafns foranledning stopper parret kæresteriet og nøjes i stedet med at være venner. Over for BT lægger hun ikke skjul på, at det kom bag på hende, at hendes varme følelser ikke blev gengældt.

 

- Det var svært for mig, at vi gik rundt og krammede, når jeg ikke vidste, om han havde følelser for mig eller ej, fortæller Jeanette Rafn til BT.

Hun havde nemlig været helt sikker på, at følelserne og de mange kærtegn, de udvekslede, var ægte. Det er Lars Rasmussen rigtig ærgerlig over i dag.

- Jeg er rigtig træt af, at jeg sendte nogle signaler, som jeg jo egentlig ikke kunne stå inde for, og som Jeannette selvfølgelig misforstod, erkender han blankt.

Tirsdag aften kunne DRs seere se, hvordan han pakkede sine ting og kørte hjem til Aarhus. Det sjette og sidste program i serien ’Gift ved første blik’ bliver sendt på tirsdag.