Ovenfor kan du se, hvordan 'James Bond' har ændret sig igennem tiden

Han er nok verdens mest populære spion, og rollen har været spillet af både Daniel Craig, Sean Connery og Pierce Brosnan - for bare at nævne nogle få i rækken.

Men i fremtiden kan superspion-karakteren James Bond både blive spillet af en kvinde, en homoseksuel, eller en person, der ikke er hvid. Produceren bag de seneste Jamens Bond film Barbara Broccoli har givet udtryk for, at når Daniel Craig ikke længere vil spille Agent 007, kan karakteren ændre sig fuldstændig, skriver Daily Mail.

»Lige nu er det Daniel Craig, og jeg er meget glad for Daniel Craig, men hvem ved hvad fremtiden vil bringe?,« siger Barbara Broccoli.

Den 57-årige producer Barbara Broccoli fortæller også, at filmene skal reflektere tiden, og hun har derfor prøvet at skubbe grænserne for, hvad der er muligt. Og det har fået flere til at spekulere i, om en kvinde kan overtage rollen som spion.

»Alt er muligt,« svarer produceren til det spørgsmål.

Allerede da Barbara Broccoli valgte Daniel Craig i rollen som superspionen James Bond, gik hun imod, hvordan den 'klassiske' 007 figur blev visualiseret. Før har karakteren været spillet af høje hvide mænd med mørkt tykt hår, men med Craig i rollen kom der i stedet et muskelbundt med blondt hår.

Tilbage i 2015 sagde Daniel Craig, at han hellere ville 'skære sit håndled over' end at spille James Bond endnu en gang i et interview med mediet TimeOut. På trods af den voldsomme udtalelse er han tilbage på det store filmlærred, når den 25. James Bond film lander i 2019.

Den britiske skuespiller Roger Moore, under indspilningen til filmen 'A View to a Kill' fra 1985. Roger Moore døde i maj 2017 i en alder af 89 år. 
Den britiske skuespiller Roger Moore, under indspilningen til filmen 'A View to a Kill' fra 1985. Roger Moore døde i maj 2017 i en alder af 89 år.  Foto: PIERRE VERDY
Vis mere

En af de mest populære skuespillere, der har afbilledet James Bond, var Roger Moore, som spillede karakteren i syv film mellem 1973 og 1985.  Han døde tilbage i maj måned 89 år gammel. Tidligere har han lagt afstand til idéen om en kvindelig Bond. I 2015 udtalte han:

»Det handler ikke om at være homofob eller for den sags skyld racistisk, men det handler om at være tro mod karakteren.«

Har du hørt nytårsafsnittet af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download den gratis i iTunes eller lyt med her: