Der er udsigt til storm og bare numser i TV2´s folkekære danske dramaserie ’Badehotellet’, der vender tilbage i aften efter at have holdt pause under EM.

Endelig får Hr. Weyse styret sin nysgerrighed, når de agtværdige københavnerfruer kaster badekåberne og nøgenbader i Vesterhavets vilde vover.

Men modsat Lars von Triers ’Nymphomaniac’, der eksploderer i nøgen hud og kønsdele, så varer scenen kun i få sekunder og er meget ærbar.

- Nøgenbadningen er en vigtig del af plottet i ’Badehotellet’. Det er fru Aurlands projekt. Vi har ikke gjort det bare for at lokke husarerne til. Pigerne syntes, det var sjovt, og der var fuld opbakning fra deres side til at gøre det. Ellers havde de ikke gjort det, siger ’Badehotellets’ producent, Michael Bille Frandsen.

Desuden har spillerne sikret sig mod misbrug af nøgenbilleder i deres kontrakter, ved at der ikke findes still-billeder af nøgenscener, eller at der må bruges affotografering af de bare numser fra skærmen.

Kan ikke snyde seerne

'Badehotellet's producent Michael Bille Frandsen har svært ved at skjule sin glæde over den flotte modtagelse, Badehotellet har fået hos seerne, der i gennemsnit ses af 1,5 millioner seere og får topvurdering ( 4,2 ud af 5 mulige).

-Vi er både stolte og glade. Vi har ikke kunne ønske os en bedre modtagelse med seertal, som man skal tilbage til ’Strisser på Samsø’ for at finde. Det er meget mere, end vi havde turdet håbe på.

Jeg er i kontakt med alle skuespillerne, og vi er alle enige om, at det er sådan, vi gerne ville have den. Og vi glæder os over, at seerne har taget serien til sig, og at deres vurdering går opad modsat anmelderne, der har set sig sure på den. Men man kan ikke snyde seerne. Hvis ikke kvaliteten var i orden, så ville de ikke se den, siger Michael Bille Frandsen, der bl.a. har lavet ’Ørnen’ for DR.

Konkurrerer ikke med ’Arvingerne

- Det har aldrig været i mit hoved, at vi skulle slå ’Arvingerne’. Jeg glæder mig over, at vi er så forskellige, at vi har to danske drama-serier, hvor der tales dansk og er lavet professionelt og ordentligt, så vi i stedet løfter hinanden og bliver begge set af så mange.

Til sommer går SF-film igang med at lave seks nye afsnit af ’Badehotellet’, der er skrevet af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad.

Inspireret af müsliens opfinder

TV-forfatteren Hanna Lundblad forklarer: - Fru Aurland har været på kur hos Doktor Bircher-Benner i Schweiz. Han er müsliens opfinder og en af første fortalere for raw-food. Hans kur bestod i regelmæssig søvn, motion og så råkost. Det med at havbade uden tøj kan være inspiration fra naturistbevægelsen i Tyskland. Men fra begyndelsen af 1900-tallet og op til 30érne var der meget focus på sundhed i krop og sjæl, og dyrkelse af naturen og det naturlige, som en reaktion på industrialiseringen og urbaniseringen. Men det er også tiden med kvindernes oprør i en meget mandsdomineret tid. .